Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 29. máj 2024Meniny má Vilma
< sekcia Kultúra

Lenka Machciníková predstavuje novú pieseň Slnko

Na snímke Lenka Machciníková. Foto: archív speváčky

Lenka Machciníková (1993) vyštudovala hudobno-dramatický odbor na Štátnom konzervatóriu v Bratislave. Jej prvou divadelnou skúsenosťou bol muzikál Figaro sem, Figaro tam.

Bratislava 15. mája (TASR) - Speváčka a herečka Lenka Machciníková predstavila novú pieseň s názvom Slnko. Autormi novinky v slovenskom éteri sú známe mená domácej hudobnej scény, skladateľ Gabo Dušík a textár Martin Sarvaš. TASR o tom informoval jeden z autorov Gabo Dušík.

Lenka Machciníková (1993) vyštudovala hudobno-dramatický odbor na Štátnom konzervatóriu v Bratislave. Jej prvou divadelnou skúsenosťou bol muzikál Figaro sem, Figaro tam. V Divadle Nová scéna účinkovala v muzikáloch Hair a Fame. Po ukončení štúdia hrala v projektoch Hairspray, Pokrvní bratia, Bedári, Mamma Mia či Bodyguard. V divadle Tower Stage účinkovala v muzikáli Jesus Christ Superstar a Atlantída.

Mimo divadelných dosiek sa venuje príležitostnému hraniu v seriáloch, je speváčkou s Jurajom Bačom v kapele Party Beat. Príležitostne taktiež koncertuje so skupinou Silent trio. Je tvárou a zakladateľkou dievčenskej tanečno-speváckej šou Diamond Divas. Spolupracuje s Máriou Čírovou, ktorú sprevádza na koncertoch ako vokalistka. Popri divadle a speve sa venuje aj skladaniu vlastných piesní.