Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Lillie McCloud exkluzívne v TABLET.TV: Vymenila som Floridu za Košice

Lillie Nicole McCloud Foto: Tablet.TV

Speváčka prezradila, že Slovensko sa jej veľmi páči.

Bratislava 24. septembra (TABLET.TV) – Americká černošská spevácka diva Lillie Nicole McCloud vymenila slávu v Hollywoode za život na Slovensku. Pred niekoľkými rokmi sa usadila v metropole východu. Speváčka, ktorá ma na konte už viac ako 20 albumov zažiarila aj americkej speváckej súťaži X-Factor, vďaka ktorej sa jej fanklub rozrástol o desaťtisíce nových fanúšikov. Poznali ju aj Slováci? Lillie Nicole McCloud exkluzívne pre TABLET.TV

"Keď som prišla na Slovensko, ľudia ma veľmi nepoznali. Ale jedného dňa som sa išla pozrieť na koncert Petra Lipu v Košiciach. Počas toho, ako vystupoval, zrazu vyhlásil, že v hľadisku máme americkú hviezdu. Ja som bola veľmi milo prekvapená, nečakala som to. Vôbec som nebola na to pripravená, ani len slušne a pekne oblečená. Ale aj som si tam zaspievala nejaké dve skladby. Čiže nie, ľudia ma až tak dobre nepoznali, ale zopár takých sa našlo," uviedla Lillie Nicol McCloud v exkluzívnom rozhovore pre TABLET.TV.

Dodala, že naša krajina sa jej veľmi páči. Aj to bolo podľa jej slov jedným z dôvodov, prečo prišla na Slovensko. "Ale hlavne som sem vtedy prišla kvôli láske, priateľovi, s ktorým sme sa pred mnohými rokmi rozišli. Slováci sú veľmi priateľskí. Milujem miestnu kuchyňu a ani nedokážem vymenovať, ktoré jedlá sú moje naj. Ešte nikdy predtým som nepočula napríklad o varenom víne, ktoré popíjate počas vianočných sviatkov. Takisto som nikdy predtým nelyžovala. Aj keď nie som veľmi dobrá lyžiarka, rada si to vždy vyskúšam," vysvetlila.



Speváčkina nahrávka Don´t you want my love sa v Amerike stala zlatou. Počas svojej kariéry Lillie McCloud spolupracovala s viacerými nahrávacími spoločnosťami a v nich aj s hviezdami ako Tina Turner, Stieve Wonder alebo Michael Jackson, s ktorým sa priatelila. "Michael Jackson nemal šťastie v tom, že bol jedinečnou témou pre bulvár. Aby sa lepšie predával. Ja osobne neverím ničomu z toho, čo sa o ňom popísalo. Spolupracovala som s ním v jednej nahrávacej spoločnosti. Často sme sa spolu zhovárali, smiali sme sa, chodili sme na obedy. Bol veľmi milý, milujúci. Takisto bol veľmi výrečný a niekedy priam klebetný, ako sú ženy. On nebol gay, ale bol ako žena," povedala o kráľovi popu. Ako tiež uviedla, boli dobrí priatelia. "Mala som často pocit, akoby naše priateľstvo trvalo aj 50 rokov. Vo všetkom negatívnom videl niečo pozitívne, nejaké svetlo. On bol ako anjel a ja verím na anjelov," spomína speváčka v rozhovore.

Lillie Nicole McCloud je dnes matkou 3 detí a má sedem vnúčat. V čase svojej najväčšej slávy jej však diagnostikovali rakovinu, kvôli ktorej na istý čas prestala aj spievať. Dnes sa teší z dobrého zdravia a o rok oslávi svoje 60. narodeniny. "Dnes sa cítim fantasticky. Na Slovensku som ale, žiaľ, začala boj s rakovinou prsníka. Mala som nádor na pravom prsníku, prešla som si peklom. A o rok neskôr mi našli nádor aj na ľavej strane. Chcela som sa vyliečiť čo najskôr, a tak som sa ponorila do viery. Urobila som to a pomohlo mi to, už nemám rakovinu," spomenula.

Má však ale veľa hudobných plánov, ktorými chce prekvapiť najmä slovenských fanúšikov. Na novom hudobnom albume budú aj skladby s originálnym slovenským nádychom. "Jedna zo skladieb na tom albume sa volá Slivovica. Nemám ju rada, vôbec ju nepijem, aj keď mi ju všade ponúkajú. Nový album ponúkne asi 6 skladieb, ktoré nahrám v spolupráci so slovenským producentom. A veľmi sa na to teším," prezradila o svojich hudobných plánoch Lillie Nicole McCloud.