Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Kultúra

Literárny fond vypisuje súťaž na pôvodný divadelný a rozhlasový text

Ilustračná snímka. Foto: TASR/František Iván

Do anonymnej súťaže môžu byť prihlásené iba pôvodné práce, ktoré neboli nikde ponúknuté na zverejnenie a ani sa v príslušnom kalendárnom roku nezúčastnia na inej autorskej súťaži na Slovensku

Bratislava 29. mája (TASR) - Výbor Sekcie pre tvorivú činnosť v oblasti rozhlasu, divadla a zábavného umenia a výbor Sekcie pre pôvodnú literatúru Literárneho fondu (LF) vypísali Tvorivú súťaž na pôvodný divadelný a rozhlasový text.

V oblasti divadla sa súťaží v žánroch - pôvodná divadelná hra, hra pre deti a mládež a bábková hra, v oblasti rozhlasu v žánroch - pôvodná rozhlasová hra, rozhlasová rozprávková hra, hra pre deti a mládež, feature, esej. V oblasti divadla sa ďalej súťaží o najlepšiu adaptáciu epického a lyrického diela bez ohraničenia pôvodu a v oblasti rozhlasu o najlepší text adaptácie slovenského epického a lyrického diela. Vo všetkých troch oblastiach LF môže udeliť ceny. V oblasti divadla a rozhlasu je 1. cena finančná odmena 1000 eur, 2. cena 750 eur a 3. cena 500 eur. V oblasti adaptácie môže súťažiaci získať 1. cenu a finančnú odmenu 500 eur. Druhou cenou je finančná odmena 350 eur a treťou suma 150 eur.

Do anonymnej súťaže môžu byť prihlásené iba pôvodné práce, ktoré neboli nikde ponúknuté na zverejnenie a ani sa v príslušnom kalendárnom roku nezúčastnia na inej autorskej súťaži na Slovensku, o čom autor predloží čestné vyhlásenie. Obmedzenie platí až do vyhlásenia výsledkov. V prípade porušenia podmienky môže gestor súťaže cenu odňať a požadovať vrátenie finančnej čiastky. Súťažiť nemôžu práce, ktoré boli vytvorené v predchádzajúcom kalendárnom roku v Programe ALFA organizovanom výborom Sekcie pre tvorivú činnosť v oblasti televízie, filmu a videotvorby LF.

Do zvláštnej obálky označenej heslom Pôvodný divadelný text alebo Pôvodný rozhlasový text súťažiaci vloží vyplnenú prihlášku. Na príspevkoch autor svoje meno neuvádza. Práce a prihlášku je potrebné poslať v troch exemplároch na adresu Literárny fond, Grösslingová 55, 815 40 Bratislava.

Uzávierka súťaže je 30. septembra. Výsledky zverejnia do 15. decembra.