Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Kultúra

D. Hevier chystá svojim divákom a poslucháčom zaujímavé zrkadlenie

Na archívnej snímke Daniel Hevier. Foto: TASR - Dano Veselský

Hevier sa verejnosti prihovára nielen prostredníctvom svojich kníh, ale aj textov obľúbených piesní.

Bratislava 15. novembra (TASR) - Spisovateľ, básnik, textár, výtvarník, skladateľ, kreatívec a propagátor celoživotného vzdelávania Daniel Hevier oslávi 68. narodeniny multimediálnym programom. Rozprávať príbehy, čítať zo svojej tvorby, listov od známych osobností či zápiskov svojich vizionárskych snov bude v autorskom programe s názvom Medzi zrkadlami a za zrkadlami. Uskutoční sa 8. decembra v Zrkadlovej sieni Primaciálneho paláca v Bratislave.

"Písanie kníh alebo textov piesní je také osamelé remeslo. Preto z času na čas pociťujem potrebu vyjsť medzi ľudí, zhromaždiť svojich čitateľov a priaznivcov a ponúknuť im to najlepšie, čo viem," priznáva na sociálnej sieti Hevier.

K pripravovanému programu dodáva, že v ňom zaznejú okrem hovoreného slova, príbehov a básní aj piesne v jeho podaní. "Tretie médium, ktorému sa už roky venujem, je maľovanie. A preto počas programu vystavím aj niekoľko svojich obrazov. Zrkadlovú sieň som si vybral preto, lebo 8. decembra budem už dva dni 68-ročný. Človek v tomto veku sa už pozerá do zrkadiel, aký obraz seba v nich uvidí. Dúfam, že divákom a poslucháčom poskytnem zaujímavé zrkadlenie," dodáva spisovateľ, ktorý oslavuje narodeniny 6. decembra.

Hevier sa verejnosti prihovára nielen prostredníctvom svojich kníh, ale aj textov obľúbených piesní. Mnohé z nich napísal pre Paľa Haberu a kapelu Team, medzi nimi sú hity ako Reklama na ticho, Držím ti miesto či intímnejšie balady Jeden kabát, jedna koža, jedna tvár alebo Boli sme raz milovaní, ktoré patria k jeho najobľúbenejším. Textoval aj pre Janu Kirschner, IMT Smile, Roba Opatovského, Andyho Hryca, Janu Hubinskú, Pavla Hammela a ďalších interpretov.