Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Kultúra

Vychádza triler inšpirovaný Andersenovou rozprávkou

Ilustračné foto Foto: TASR

Hlavnou hrdinkou krimipríbehu Dcéra močiarneho kráľa je Helene Pelletierová. Jej život sa zmení na nočnú moru vo chvíli, keď zachytí správu o úteku väzňa, ktorý cestou na slobodu zabil dvoch ľudí.

Bratislava 29. septembra (TASR) - Slovenský knižný trh spestrí triler Dcéra močiarneho kráľa. Novinka z dielne americkej autorky Karen Dionne vychádza v októbri vo vydavateľstve Slovart.

Spisovateľka priznáva inšpiráciu Andersenovou rozprávkou Dcéra močiarneho kráľa, ktorú si prispôsobila a zmodernizovala. Úryvky z nej uvádzajú takmer každú kapitolu knihy. Krimipríbeh nadchol čitateľov na celom svete a doteraz vyšiel v 21 jazykoch. Od zahraničných recenzentov získal prívlastky ako "strhujúci, podmanivý, skvelý, prvotriedny, priam dokonalý".

Hlavnou hrdinkou je Helene Pelletierová. Jej život sa zmení na nočnú moru vo chvíli, keď zachytí správu o úteku väzňa, ktorý cestou na slobodu zabil dvoch ľudí. Ten muž je jej otec a ona celý život čosi tajila: je plodom zločinu. Jej otec kedysi uniesol jej matku ako tínedžerku a väznil ju v chatrči v močariskách neďaleko Michiganu. Helena v detstve svoj domov zbožňovala a ľúbila aj svojho otca, kým nezistila, aký vie byť krutý. Mladá žena je presvedčená o tom, že jedine ona vie otca nájsť a vrátiť ho tam, kam patrí - za mreže. Čoskoro však zistí, že sa zaplietla do hry na mačku a myš.

Karen Dionne je americká spisovateľka, spoluzakladateľka internetovej komunity autorov Backspace. Je členkou spisovateľského združenia International Thriller Writers. Pri písaní svojho štvrtého románu Dcéra močiarneho kráľa využila vlastné skúsenosti zo 70. rokov 20. storočia, keď spolu s rodinou niekoľko mesiacov táborili na Hornom polostrove neďaleko Michiganu.

TASR informovala Alexandra Petrášová z vydavateľstva Slovart.