Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Kultúra

Novohradský folklórny festival prinesie hudbu, spev, tanec i remeslá

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Branislav Račko

Festival sa bude konať 28. a 29 júla v Lučenci.

Lučenec 26. júla (TASR) – Ľudovú hudbu, spev, tanec, ale aj remeslá a tradičnú gastronómiu prinesie do Lučenca Novohradský folklórny festival, ktorý sa koná 28. a 29 júla. TASR o podujatí informoval zástupca hovorkyne Lučenca Ján Šnúrik.

Prvý deň festivalu bude mať svoje centrum od 15.00 h na Námestí republiky. "Okrem hudby, spevu a tanca budú môcť ľudia navštíviť aj malý remeselný jarmok či ochutnať zaujímavé jedlá z nášho regiónu. Súčasťou programu bude aj 'tanečný dom', teda akási škola ľudového tanca pre všetkých návštevníkov," priblížil Šnúrik. Sprievodným podujatím prvého dňa bude vernisáž Kovačická insita v priestoroch historickej radnice so začiatkom o 17.00 h.

V sobotu sa o 18.00 h začína krojovaný sprievod účinkujúcich ulicami mesta. "Folkloristi sa pohnú z Vajanského ulice, pôjdu po Masarykovej, Haličskej, Lehára, Nemcovej a svoju púť zakončia v amfiteátri v mestskom parku. Práve tu sa o 19.00 h začne veľkolepý folklórny galavečer, v ktorom sa predstaví veľa kvalitných súborov," dodal Šnúrik.