Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Lucie Bílá sa vráti na Slovensko s Černobílým turné

Česká speváčka Lucie Bílá Foto: TASR/Martin Baumann

Lucie Bíla hľadá aj novú speváčku.

Bratislava 27. augusta (TASR) - Po minuloročnom veľkom úspechu sa 16-násobná držiteľka Zlatého slávika Lucie Bílá rozhodla, že si koncertné turné zopakuje. Po roku ju tak budú môcť priaznivci opäť vidieť v najväčšej šou na piatich exkluzívnych koncertoch. Černobílé turné 2014 ponúkne to najlepšie v Prahe (15. 10.), Pardubiciach (17. 10.), Ostrave (19. 10.), Košiciach (21. 10.) a Bratislave (23. 10.).

„Mojou motiváciou bol práve úspech a veľkosť, ktorá sa v kariére neopakuje tak často. Mala som pocit takej eufórie, že som sa na pódiu celý koncert vznášala nad zemou. Neopísateľný pocit radosti a energie. Sama som sa rozhliadala okolo seba a bola som čiastočne aj divákom. Keď som začala o svojom turné snívať, vedela som, že to bude obrovské a výnimočné, ale v skutočnosti ma to ohromilo. Turné ale nechystám len pre svoje potešenie, ale preto, že je mnoho ľudí, ktorí sa na neho nedostali a radi by našu šou videli. Je aj mnoho tých, ktorí ho túžia vidieť opäť. Druhou motiváciou je záznam koncertu na DVD. Hovorí sa, že čo sa napíše, či nakrúti, nemusí sa pamätať. A ja by som si veľmi priala, aby sa na jedno z mojich najväčších turné nezabudlo. Už teraz sa na tú veľkú jazdu so svojím tímom veľmi teším,“ uviedla pre médiá speváčka.

Tento rok hľadá úspešná slávica talenty. Je tu výzva pre všetky ženy speváčky, ktoré sa nechcú prezentovať v talentových súťažiach, ale rady spievajú a majú rady pesničky Lucie Bílej. Na niektorú z pesničiek Jsem to já, Hallelujah a Láska je láska stačí nahrať video so spevom a poslať na adresu sutaz@nogup.sk spolu s menom, vekom, adresou a kontaktom. Na víťazku, ktorú vyberú Lucie Bílá, Petr Malásek a bubeník Mika Ronos čaká exkluzívne pozvanie pre dve osoby na koncert Černobílého turné 2014 a osobné stretnutie so speváčkou. A možno si spolu zaspievajú...

Predskokankou na koncertoch bude víťazka Česko Slovenskej SuperStar Sabina Křováková. „S celou kapelou sme neskutočne natešení a šťastní, že môžeme byť predkapelou Lucii Bílej. Uznávam ju ako výbornú speváčku, najlepšiu u nás. Mám skvelú skupinu zloženú z výborných muzikantov, ktorý z polovice pochádzajú zo Slovenska: Andrej Karlik - gitara, Jiří Stejskal - basa a Peter Hrncirik - bicie. Ja spievam a hrám na gitaru, aby som chlapcom trochu pomohla,“ prezradila Sabina Křováková a dodala, že pesničky spieva v češtine, skladá ich doma pri červenom svetle a s kolegami z kapely ich potom v skúšobni ešte vylepšujú.

TASR informoval PR manažér Rado Mešša z agentúry pro:messa.