Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Kultúra

Lucie Bílá pripravuje k turné autogramiádu v Bratislave

Lucie Bíla- archívne foto Foto: TASR/Katarína Ferenčíková

Speváčka absolvuje v októbri jedenásť vystúpení na šnúre, ktorá dostala názov Černobíle turné 2013.

Bratislava 22. augusta (TASR) – Turné s prívlastkom najväčšie začína dvoma koncertmi 14. a 15. októbra v pražskej Tipsport aréne. Slovenským fanúšikom sa predstaví na dvoch koncertoch 19. októbra v Bratislave (Zimný štadión Ondreja Nepelu) a 21. októbra v Košiciach (Steel aréna).

Turné bude predchádzať veľká autogramiáda v Bratislave, Ostrave, Zlíne, Českých Budějoviciach, Plzni, Liberci a Pardubiciach. Fanúšikom a priaznivcom ponúkne exkluzívnu šancu na stretnutie a možnosť získať aj jej unikátnu fotografiu s venovaním. Bratislavská autogramiáda sa uskutoční v pondelok 26. augusta o 17.00 hodine v nákupnom centre Eurovea. „Veľmi sa teším na stretnutia s fanúšikmi v jednotlivých mestách,” uviedla pre médiá speváčka.

Zaznejú najväčšie hity ale aj prekvapenia

Na doteraz najväčšom turné svojej kariéry speváčka zaspieva najväčšie hity, ponúkne remixové prekvapenia a veľkolepú pódiovú show s najväčšou scénickou výpravou v histórii česko-slovenského šoubiznisu. Je viac než isté, že to bude najväčšia kultúrna akcia tohto roku, na ktorú sa 15-násobná česká zlatá slávica dôkladne pripravuje, obklopená mnohými profesionálnymi spolupracovníkmi.

Lucie verí, že pre svoje doteraz najväčšie turné si vybrala tých najlepších z najlepších. Režisérom turné je Jeffo Minařík, choreografom turné Miňo Kereš, ktorí s Luciou spolupracujú na súťaži Česko Slovensko má talent.

„Je pre nás veľkou cťou, že si nás Lucie vybrala práve pre toto megaturné. Sľubujeme, že urobíme maximum preto, aby sme divákov nielen potešili, ale aj tak trochu šokovali. Je to skutočne veľa práce a vymýšľania, ale myslíme si, že to naozaj bude stáť za to. Ten, kto náhodou nepríde, príde o veľa,“ hovoria svorne Jeffo a Miňo.

„Bavili sa o choreografii, celkovom režijnom poňatí megakoncertov, ale aj o pesničkách, ktoré budem na turné spievať. Prezradím iba, že ma diváci uvidia v troch polohách a verím, že to pre nich bude zážitok,” hovorí o spolupráci s režisérom a choreografom Lucie.

Hudobnú stránku nechala na osvedčeného spolupracovníka

Hudobnú stránku celého turné má pod kontrolou popredný český hudobník a skladateľ Petr Malásek, bez ktorého si Lucie nevie predstaviť žiadny zo svojich menších, či väčších koncertov. „Práve sme sa bavili a ešte aj budeme baviť o skladbe repertoáru, čo zahráme s kapelou, čo iba s klavírom. Jednoducho chceme, aby to bolo pestré a zaznejú aj veci, ktoré od Lucie možno nebudú ľudia čakať,“ objasňuje Petr Malásek.

Lucie Bílá ponúkne program poskladaný z popu, rocku, šansónov, či muzikálových hitov. Chýbať nebudú ani krásne a výnimočné piesne z jej zatiaľ posledného albumu Modi s nádhernými textami Pavla Vrbu a Václava Koptu.

Najvýpravnejšie turné s najväčšou scénou, super zvukom, grandióznymi efektmi a úžasnými tanečníkmi bude mať aj charitatívny rozmer, speváčka sa rozhodla pomôcť nadácii Konto Bariéry, s ktorou dlhodobo spolupracuje. Vstupenky na slovenské koncerty v Bratislave a Košiciach sú v predaji v sieti Ticketportal. TASR informoval Rado Mešša z agentúry Pro:messa.