Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

Martin Harich pokrstil druhý album Nech

Martin Harich Foto: Tomáš Gerši/TASR

Martin Harich sa vrátil do víru koncertov len pár dní po úspešnom absolvovaní maturitných skúšok na liptovskomikulášskom gymnáziu.

Bratislava 31. mája (TASR) - Tento týždeň prekvapil návštevníkov Tatralandie spevák Martin Harich s kapelou. Len pár dní po úspešnom absolvovaní maturitných skúšok sa mladý hudobník zjavil v liptovskomikulášskom akvaparku, odohral tam koncert a pokrstil svoj nový album Nech za asistencie speváčky Celeste Buckingham a Tatranca Mira Kasprzyka.

"Celeste si vážim ako speváčku aj ako človeka - je veľmi šikovná v tom, čo robí. Aj keď robíme celkom inú muziku, prišla mi vhodnou krstnou. A Tatranec? Je tu aj preto, že som celkom Liptov-patriot, čo je v podstate jasné, keďže sme krst nerobili v Bratislave, ale pod Tatrami," uviedol Martin Harich na margo výberu krstných rodičov, ktorí nový album pokrstili morskou vodou.

Martin Harich sa vrátil do víru koncertov len pár dní po úspešnom absolvovaní maturitných skúšok na liptovskomikulášskom gymnáziu. "Mnohokrát som musel dávať školu bokom, aby som vyprodukoval niečo, na čo budem raz hrdý. Niečo, čo neobohatí len mňa, ale aj slovenskú muziku. Tento rok sme ale pre maturity s klaviristom Marekom veľmi často absolvovali cestu z koncertu na koncert s knihami v ruke," opísal Martin "lietanie" medzi učebnicami a pódiom. "Ale človek zvládne veľmi veľa, ak chce - podstatná je motivácia, ktorá nám zatiaľ vôbec nechýba," dodal.

Na margo svojho nového albumu spevák poznamenal: "Celý album nesie určité posolstvo - okrem iného aj posolstvo dvoch svetov. Máme to aj v piesni Jin a Jang - biele a čierne. No a keďže sme Liptáci - žijeme medzi horami, lesmi, lúkami - čo môže byť naše Jin, krstili sme v Jangu - exotike pod palmami, na lodi, vo veľkej horúčave," vysvetlil spevák výber lokácie krstu len pár kilometrov od svojho rodného Liptovského Mikuláša, kde aj napriek neustálemu cestovaniu na koncerty, ostal s rodinou žiť naďalej i tvoriť nové skladby.

TASR informovala PR manažérka speváka Adriana Čahojová.