Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Max a Igor Cavalera odohrajú v Bratislave album Roots Bloody Roots

Foto: wikipedia/Lilly M

Snom fanúšikov po celom svete bolo ešte raz počuť priamo z Maxovho hrdla za sprievodu Igorovho nenapodobiteľného bubnovania ono slávne Roots Bloody Roots alebo Ratamahatta. V Bratislave dostanú viac.

Bratislava 17. júla (TASR) - Max a Igor Cavalera z Brazílie sú najznámejšími bratmi na metalovej scéne. Založili skupinu Sepultura, s ktorou ovplyvnili metalovú hudbu 80. a 90. rokov. Z roku 1996 pochádza album Roots Bloody Roots, s ktorým už viac ako rok križujú svet a spoločne s fanúšikmi oslavujú 20 rokov od jeho vydania. Neobídu ani Slovensko, predstavia sa 2. augusta na koncerte Max & Igor Cavalera Return To Roots v bratislavskom Majestic Music Clube (MMC).

Veľkým snom fanúšikov po celom svete bolo ešte raz počuť priamo z Maxovho hrdla za sprievodu Igorovho nenapodobiteľného bubnovania ono slávne Roots Bloody Roots alebo Ratamahatta. V Bratislave dostanú viac.

"Odznie kompletne celý album Roots Bloody Roots a bude to mocné. Je to klenot, ktorý vtedajšiu Sepulturu vystrelil medzi svetovú extraligu. Niežeby predtým neboli slávni, veď dovtedy vydali päť albumov, ktoré patria medzi hudobné klenoty, ale Roots bola úplne iná káva," pozýva na koncert Michal Očovan z usporiadateľskej agentúry ProMusic.

O tento program je veľký záujem, čo dokazujú stále pribúdajúce koncerty. Pôvodne sa s návratom do Európy nepočítalo a predsa sa predstavia v našich končinách na letných festivaloch. Na Slovensku však odohrajú exkluzívnu klubovú šou. Ani Max Cavalera nečakal, že by tento program mohol mať taký úspech. Na sklonku minulého roka sa o tom zdôveril v rozhovore pre loudwire.com.

"Je neuveriteľné, aký vplyv má tento album aj po dvadsiatich rokoch. Každý pozná celé texty naspamäť a spievajú si aj veci, ktoré sme predtým nikdy nehrali naživo ako Lookaway alebo Itsári. Hráme celý album od začiatku do konca, každú jednu notu a je to úžasné."

Max Cavalera priznáva, že je to jeden z jeho najdôležitejších albumov. Svetu ukázali nový spôsob, akým tvoriť metalovú hudbu a samotný album obsahuje veľa netradičných vecí. Zásadným prvkom je, že zmiešali tvrdú muziku s koreňmi domorodej brazílskej hudby.

"Teraz je ešte lepší než predtým, keď sme vyrazili na turné. Teraz chutí lepšie a mám pocit, že je na ňom niečo zvláštne. Asi to bude tým, že časom dozrel. Keď ho hráme naživo, má špeciálnu príchuť, oveľa silnejšiu ako pred dvadsiatimi rokmi," dodáva.

Vstupenky na Max a Igor Cavalera Return To Roots 2. augusta v bratislavskom klube MMC sú v predaji v sieti Ticketportal. TASR informoval Edo Kopček, PR manažér agentúry ProMusic.