Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Kultúra

Médiá: Ponuku televíznych seriálov spestria v januári Oteckovia

Na snímke herci nového rodinného seriálu s názvom Oteckovia - zľava - Zuzana Mauréry, Branislav Deák, Vladimír Kobielsky, Marek Fašiang, Mária Havranová, Monika Hilmerová a Filip Tůma spolu s detskými predstaviteľmi pózujú počas stretnutia s médiami v Bratislave v pondelok 11. decembra 2017. Foto: TASR - Martin Baumann

Oteckovia sú rodinný denný seriál zo života štyroch mladých mužov - otcov, z ktorých každý zápasí s úlohou rodiča po svojom. Nechýba im zodpovednosť a snaha nájsť si stabilné miesto vo svete matiek.

Bratislava 11. decembra (TASR) - Prvý diel nového denného seriálu s názvom Oteckovia predstavila v pondelok v Bratislave televízia Markíza. "Čaká nás veľmi svieži, zábavný a vtipný seriál, úplne nový typ seriálu, ktorý sme ešte na našich obrazovkách nemali, s výborným hereckým obsadením, kreatívnym tímom, inovatívnou filmárskou technikou," uviedol riaditeľ televízie Matthias Settele k novinke, ktorá sa vo vysielaní objaví v januári.

Oteckovia sú rodinný denný seriál zo života štyroch mladých mužov - otcov, z ktorých každý zápasí s úlohou rodiča po svojom. Nechýba im zodpovednosť a snaha nájsť si stabilné miesto vo svete matiek, čo prináša množstvo úsmevných situácií. Ich život odzrkadľuje reálne situácie, s ktorými sa otcovia bežne stretávajú. Čelia neočakávaným výzvam rodičovstva a popritom sa snažia zorientovať a nájsť si stabilné miesto vo svete matiek. Každý z nich zápasí s úlohou otca po svojom v lepších aj horších chvíľkach. V kritických situáciách sa však vedia vynájsť a spojiť svoje sily.

V hlavných úlohách sa predstavia Vladimír Kobielsky, Braňo Deák, Filip Tůma a Marek Fašiang. V ženských úlohách diváci uvidia Zuzanu Mauréry, Moniku Hilmerovú, Natáliu Puklušovú či Máriu Havranovú. Odľahčený seriál podľa jeho tvorcov prinesie na televízne obrazovky veľa radosti, "zároveň veľa slovenskej reality, ale srdečnej, láskavej, pozitívnej".

"Hrám bývalú manželku Vladka Kobielskeho s dvoma deťmi, zároveň som riaditeľka škôlky, kde všetky deti chodia. Takže opäť môj starý charakter - sympatická matka dvoch detí, ale stále mám tie deti rovnako staré, to je celkom dobré," uviedla s úsmevom pre TASR Mauréry.



"Behám medzi mlynskými kameňmi, snažím sa vyhovieť aj manželke, exmanželke aj tej perspektívnej manželke. Je to chlapec stláčaný životom," priblížil svoju seriálovú postavu Kobielsky a na margo televíznej novinky dodal: "Mal by to byť príjemný rodinný seriál s bežným problémami bežného diváka. Ak sa niektorí stotožnia s našimi osudmi, bude to len fajn, že si povedia - toto isté ja zažívam alebo túto situáciu som zažil. Vtedy by to prepojenie medzi divákmi a nami, ktorí stvárňujeme tie postavy, mohlo vzniknúť."

Seriál je inšpirovaný čilskou predlohou, ktorá je adaptáciou pôvodného argentínskeho formátu. "Pôjde o pomerne ľahký seriál, ktorý je vtipný, zároveň dojemný. Rátame s tým, že divák by sa cez slzy mohol aj smiať," povedal pre TASR Vladimír Fischer, jeden z režisérov "svižného, moderne koncipovaného" seriálu. "Od kamery, ktorú robíme trošku novým spôsobom, cez strih a rôzne efekty. Je to posun v kvalitatívnej a formálnej stránke," poznamenal režisér s tým, že seriál s množstvom detských hercov vzniká vo veľmi príjemnej atmosfére. "Keď sa nám podarí dobrú atmosféru z pľacu preniesť na televíznu obrazovku, bude to veľké pozitívum, diváci sa majú na čo tešiť."