Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Kultúra

Premiér P. Pellegrini vystúpi v RTVS k voľbám, má byť nestranný

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Michal Svítok

Úrad vlády SR požiadal RTVS o možnosť vystúpenia v utorok 12. marca. RTVS upozornila Úrad vlády, že vysielanie počas volebnej kampane podlieha striktným pravidlám.

Bratislava 13. marca (TASR) - Predseda vlády SR Peter Pellegrini (Smer-SD) sa v stredu večer o 19.30 hod. prihovorí občanom na obrazovkách RTVS. Jeho prejav bude súvisieť so sobotňajšími (16. 3.) prezidentskými voľbami a bude odvysielaný zo záznamu na Jednotke.

Úrad vlády SR požiadal RTVS o možnosť vystúpenia v utorok 12. marca. "RTVS si v súlade s ustanovením Zákona o Rozhlase a televízii Slovenska splní svoju povinnosť a poskytne požadovaný vysielací čas na odvysielanie oznámenia určeného verejnosti," ozrejmila v stanovisku hovorkyňa média Erika Rusnáková.

RTVS zároveň upozornila Úrad vlády, že vysielanie počas volebnej kampane podlieha striktným pravidlám. "Požiadala preto, aby obsah oznámenia určeného verejnosti neobsahoval žiadne prvky politickej reklamy, teda vyslovenie podpory politickej strane, hnutiu, členovi strany, hnutiu alebo kandidátovi, vyslovenie sa v ich prospech pri volebnej kampani, ani popularizáciu názvu, značky alebo hesiel politickej strany, hnutia alebo kandidáta," vysvetľuje Rusnáková.

Verejnoprávne médium tiež požiadalo Úrad vlády SR o potvrdenie, že oznámenie, ktoré má byť odvysielané, bude spĺňať atribút nestrannosti, nebude spojené s propagáciou žiadneho kandidáta a dodrží zákonom stanovené podmienky, týkajúce sa vysielania počas volebnej kampane.