Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Kultúra

Nový manažment RTVS doplní M. Dzurjanin a P. Stano Maťašovská

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Martin Baumann

Dzurjanin nahradí Martinu Kubániovú, ktorá nastúpila na materskú dovolenku. Stano Maťašovská zase Ján Balaščáka.

Bratislava 25. septembra (TASR) - Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS) pokračuje v budovaní nového manažmentu. Od 1. októbra dochádza k zmenám najmä v jeho rozhlasovej časti.

Novým šéfdramaturgom Rádia Slovensko sa stane Michal Dzurjanin a novou vedúcou odboru rozhlasového spravodajstva Petra Stano Maťašovská. TASR o tom dnes informovala hovorkyňa RTVS Erika Rusnáková. "Sme veľmi radi, že sa vracajú do rozširujúceho sa okruhu skúsených profesionálov, tešíme sa na spoluprácu s nimi," povedal generálny riaditeľ RTVS Jaroslav Rezník. Dzurjanin nahradí Martinu Kubániovú, ktorá nastúpila na materskú dovolenku. Stano Maťašovská zase Ján Balaščáka, povereného vedúceho odboru rozhlasového spravodajstva.

Dzurjanin bol v rokoch 1995-96 a 1999-2003 redaktorom spravodajstva Slovenského rozhlasu. Následne pracoval ako hovorca Ústavu pamäti národa a v rokoch 2004-2011 bol členom Rozhlasovej rady, z toho jedno obdobie jej predsedom. Má pracovné skúsenosti aj zo samosprávy a štátnej správy. "Slovenský rozhlas je mojím životným pôsobiskom a som vďačný za príležitosť vrátiť sa doň a odovzdať svoje skúsenosti v prospech skvalitnenia jeho programu," povedal.

Stano Maťašovská pôsobila počas štúdia v domácej redakcii Tlačovej agentúry Slovenskej republiky (TASR). V rokoch 2006-2010 pracovala v Slovenskom rozhlase ako redaktorka a parlamentná spravodajkyňa Rádiožurnálu, moderátorka hlavnej politickej diskusnej relácie Sobotné dialógy a správ. V rokoch 2010-2011 bola reportérkou domáceho spravodajstva v TA3 a v 2011-2012 redaktorkou domácej politiky v Hospodárskych novinách.

Uplynulých päť rokov pracovala ako hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Bratislava s výnimkou obdobia, keď počas slovenského predsedníctva v Rade EÚ pôsobila ako riaditeľka odboru komunikácie na MŽP SR. "Som rada, že môžem byť znova súčasťou verejnoprávneho spravodajského tímu... Verím, že sa nám spoločne podarí skvalitniť vysielanie a viac využiť potenciál jedinečného rozhlasového spravodajstva. Je to pre mňa výzva, ktorú vnímam s adekvátnou zodpovednosťou a pokorou," konštatovala.

K zmenám došlo nedávno aj na vedúcich pozíciách sekcie spravodajstva, športu a publicistiky. Doterajší riaditeľ sekcie Lukáš Diko vo funkcii skončil, od 15. septembra ho nahradil Juraj Rybanský. Novým vedúcim odboru televízneho spravodajstva sa od 23. septembra stal Boris Chmel.