Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

F. Mercury našiel odpočinok asi na cintoríne Kensal Green

Legendárna skupina Queen Foto: TASR/AP

Až doteraz nikto nepoznal miesto, kde sa nachádza urna s popolom zosnulého umelca, aj keď sa predpokladalo, že si ju po kremácii odniesla práve Mary Austinová.

Londýn 25. februára (TASR) - Záhadu okolo miesta posledného odpočinku predčasne zosnulého frontmana britskej rockovej formácie Queen Freddieho Mercuryho sa, zdá sa, podarilo objasniť po viac ako dvoch desaťročiach.

Na cintoríne Kensal Green na západe Londýna totiž fanúšikovia v nedávnej minulosti objavili pamätnú tabuľu s nápisom In Loving Memory of Farrokh Bulsara, na ktorej je vo francúzštine i text Pour Etre Toujours Pres De Toi Avec Tout Mon Amour (Vždy budem v Tvojej blízkosti so všetkou svojou láskou). Informoval o tom londýnsky denník The Daily Mirror.

Pod venovaním je písmenko M., za ktorým sa zrejme skrýva niekdajšia spevákova láska a životná partnerka Mary Austinová. Práve jej zanechal bisexuálny umelec svoj domov Garden Lodge v odhadovanej hodnote desať miliónov libier, ako aj autorské práva na nahrávky, s ktorými sa v celosvetovom meradle predali tri stovky miliónov nosičov zvukových záznamov.

Až doteraz nikto nepoznal miesto, kde sa nachádza urna s popolom zosnulého umelca, aj keď sa predpokladalo, že si ju po kremácii odniesla práve Mary Austinová. Ona sa však k tejto otázke nikdy nevyjadrila, a jej hovorca zachoval mlčanlivosť aj teraz.

FREDDIE MERCURY, jedna z najvýraznejších osobností svetovej rockovej hudby druhej polovice 20-teho storočia a člen legendárnej hudobnej skupiny Queen.
Foto: TASR/AP


Pamätnú tabuľu na Kensal Green však podľa jeho internetového serveru cintorína možno zriadiť iba tým, ktorých popol rozsypali na tamojšej na to určenej parcele.

Freddie Mercury, rodným menom Farrokh Bulsara, zomrel vo veku iba 45 rokov v roku 1991 na následky ochorenia AIDS.