Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Kultúra

Divadlo v Žiline uvedie predstavenia s OZ Náruč - Pomoc deťom v kríze

Ilustračná fotografia. Foto: TERAZ.sk

Dramaturgia MD Žilina sa podľa nej už niekoľko sezón zameriava na tieto tabuizované a pre širokú verejnosť nepopulárne témy.

Žilina 31. októbra (TASR) - Mestské divadlo (MD) Žilina uvedie pri príležitosti dní prevencie a boja proti násiliu a sexuálnemu zneužívaniu inscenácie Kreutzerova sonáta/Čia vina?, Naše fotky a Táto izba sa nedá zjesť. Podľa marketingovej špecialistky divadla Natálie Zahradníkovej ich pripravujú v spolupráci s občianskym združením (OZ) Náruč - Pomoc deťom v kríze.

Doplnila, že séria predstavení upriamuje pozornosť na práva týraných či zneužívaných detí a žien. "K predstaveniam budú patriť aj dramaturgické úvody či diskusie s tvorcami inscenácií a skúsenými psychológmi z Náruče, ktorí sa téme násilia a zneužívania profesionálne venujú," uviedla.

Cieľom projektu je upozorniť, že napriek dlhodobému úsiliu občianskej spoločnosti a medzinárodných i národných inštitúcií je násilie páchané na ženách a deťoch stále jednou z najrozšírenejších foriem porušovania ľudských práv a zásahu do ľudskej dôstojnosti, dodala Zahradníková.

Dramaturgia MD Žilina sa podľa nej už niekoľko sezón zameriava na tieto tabuizované a pre širokú verejnosť nepopulárne témy. "Napriek narastajúcemu zviditeľňovaniu týchto faktov je nevyhnutné ich naďalej otvárať a rozprávať sa o nich," podotkla.

Predstavenie Kreutzerova sonáta/Čia vina? uvedie MD Žilina v stredu 22. novembra, predstavenie Naše fotky vo štvrtok 23. novembra a predstavenie Táto izba sa nedá zjesť v piatok 24. novembra.