Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Kultúra

Metallica venuje výťažok z predaja albumu obetiam útokov v Paríži

Metallica Foto: metallica.com

Na albume nazvanom sú piesne, ktoré skupina nahrala ešte v júni 2003 počas živého vystúpenia v parížskej koncertnej sále Bataclan.


Paríž 25. februára (TASR) - Americká heavymetalová hudobná skupina Metallica dnes oznámila, že výťažok z predaja svojho pripravovaného albumu venuje preživším a rodinám obetí teroristických útokov, ktoré sa odohrali 13. novembra 2015 v Paríži. Informovala o tom dnes agentúra DPA.

Na albume nazvanom "Liberte, Egalite, Fraternite, Metallica!: Live at Le Bataclan" sú piesne, ktoré skupina nahrala ešte v júni 2003 počas živého vystúpenia v parížskej koncertnej sále Bataclan.

Práve Bataclan sa stal dejiskom najkrvavejšieho masakru v rámci parížskych teroristických útokov z 13. novembra 2015. V osudný večer, keď tam militanti zabili desiatky ľudí, v sále koncertovala kalifornská rocková kapela Eagles of Death Metal.

Útoky v Paríži z 13. novembra, ktorých terčmi sa stali reštaurácie, kaviarne, štadión a koncertná sieň Bataclan si vyžiadali celkovo 130 obetí na životoch a vyše 350 zranených. Hospitalizovaných pritom bolo ešte aj v polovici januára 41 ľudí, priblížila DPA.

Výťažok z nového albumu skupiny Metallica, ktorý má vyjsť 16. apríla na tzv. medzinárodný deň obchodov s hudobnými nosičmi (Record Store Day), poputuje na darcovskú kampaň organizovanú nadáciou Fondation de France. Tá je zameraná na pomoc preživším a rodinám obetí parížskych útokov.