Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Kultúra

Mexické duo porazilo svetové hviezdy latino hudby

Jesse & Joy na odovzdávaní Latin Grammy Awards v Los Angeles Foto: TASR/AP

Mexičania Jesse & Joy triumfovali na 13. ročníku odovzdávania latinsko-amerických cien Grammy. Zo slávnostného večera si priniesli 4 ceny.

Los Angeles 16. novembra (TASR) - Mexické súrodenecké duo Jesse & Joy získalo svojím hitom "Corre!" štyri latinsko-americké hudobné ceny Grammy, ktoré v noci nadnes udeľovali v Los Angeles v USA.

Sestra a brat si odniesli cenu za najlepšiu pieseň roka, získali ceny aj v kategóriách najlepšia nahrávka, popový album a hudobné video. Svetové hviezdy v latino hudbe tak kvôli súrodencom zostali v tieni, uviedla tlačová agentúra DPA.

Kolumbijský spevák Juanes si odniesol dve trofeje, medzi nimi aj cenu za najlepší album ("MTV Unplugged"). Kolumbijčan tak vo svojej hudobnej kariére získal už 19 latinsko-amerických hudobných cien.

Rovnako úspešná je tiež skupina Calle 13, pochádzajúca z Portorika, ktorá si vlani vybojovala deväť cien. Tohto roku získal dve ceny aj celosvetovo známy kubánsky džezový trubkár Arturo Sandoval za svoje džezové albumy a albumy tanga.

Spevák a skladateľ Juan Luis Guerra bol so šiestimi nomináciami považovaný za favorita. Musel sa však uspokojiť s dvoma cenami, vrátane ceny pre producenta roka za Juanesov album "MTV Unplugged".

V kategórii alternatívnej hudby získala cenu mexická rocková speváčka Carla Morrisonová. Osobnosťou roka sa stal brazílsky spevák a skladateľ Caetano Veloso.