Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Moscow City Ballet zatancuje romantický balet Labutie jazero

Svetoznámy Moscow City Ballet zatancuje romantický balet Labutie jazero aj v tomto roku Foto: JVS Group

Svetoznámy Moscow City Ballet zatancuje romantický balet Labutie jazero aj v tomto roku.

Bratislava 9. septembra (OTS) - Moscow City Ballet založil v roku 1988 slávny ruský choreograf Viktor Smirnov - Golovanov. Vo svojej tvorbe nadväzuje na svetoznámu klasickú ruskú baletnú školu, ale obohacuje ju s veľkým dôrazom na silný emocionálny zážitok z tanca. Moscow City Ballet je najčastejšie hosťujúcim baletným súborom sveta. S nadšením mu aplaudovali priaznivci baletu takmer na všetkých kontinentoch.

Zakladateľ baletu Victor Smirnov Golovanov a jeho manželka Ludmila Neroubaschenko
Foto: JVS Group
Pán Victor Smirnov-Golovanov sám hovoril: „Stávam sa všetkými postavami mojich choreografií, dýcham s nimi a všetko prežívam naplno. Rovnakú profesionalitu však vyžadujem aj od svojich tanečníkov. Maximálne nasadenie a hlboké precítenie úlohy.“

Po smrti zakladateľa Moscow City Ballet, Victora Smirnov-Golovanova ho vedie jeho manželka Ludmila Neroubaschenko, ktorá spolu s baletom zavíta do Bratislavy už po druhýkrát.

Svetoznámy Moscow City Ballet zatancuje romantický balet Labutie jazero aj v tomto roku
Foto: JVS Group
Labutie jazero od Petra Iljiča Čajkovského patrí medzi najznámejšie baletné dielo na svete. Javisko plné ladných baletiek – labutí – vznášajúcich sa na špičkách nad „hladinou“ pódia bezpochyby patrí k úplným základom baletnej klasiky. Po prvýkrát prileteli labute na svetové pódiá už v roku 1877, ani viac ako 130 rokov im nezobralo na kráse a sile romantického príbehu.

Moscow City Ballet sa stáva už tradičným predvianočných zvykom. Nechajte sa aj vy uniesť do rozprávkového, romantického príbehu o krásnej princeznej Odette a divokej a vášnivej čiernej labuti Odilii a to prvú adventnú nedeľu. JVS Group Vám prináša príbeh plný lásky, vášne, strhujúcej hudby a dokonalých baletných výkonov.

Vstupenky sú už k dispozícii v sieti Ticketportal v cenách:

VIP: 65,-€
DIAMOND: 55,-€
PLATINUM: 48,-€
GOLD: 38,-€
SILVER: 30,-€
BRONZ: 25,-€
GREY: 19,-€

Usporiadateľ JVS GROUP
Foto: JVS Group