Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

VIDEO: Skupina Mukatado prichádza s novým singlom Husičky

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Hudbu k novinke zložili členovia kapely Mukatado Janka Kozáková a Peter Dobrík, text napísala Janka Kozáková.

Bratislava 1. mája (TASR) – Kapela Mukatado po úspešnom albume Iba láska pripravuje nové CD. Druhou ochutnávkou po duete s Petrom Lipom Vekový rozdiel je skladba s folklórnym motívom Husičky, ktorá je odrazom tradičnej ľudovej kultúry a nádhernej slovenskej prírody. Skupina Mukatado už skladbou Do vody potvrdila, že ľudových motívov sa nebojí a zároveň, že jej tento štýl veľmi svedčí. Novým jarným singlom Husičky to opäť potvrdila.

"Pri písaní textu som si zaspomínala na svoje detstvo, na chalupu, ktorá sa nachádza na upätí vrchov Nízkych Tatier, kde som prežila veľa času so svojimi rodičmi a sestrou. Predstavu, že sedím na kopci a pred očami sa mi odohráva dej, som zhmotnila do textu a tak vznikli Husičky," povedala pre médiá speváčka Janka Kozáková.

"Nemyslela som si, že to, kde som sa narodila, v Podpoľaní sa niekedy prejaví v mojej tvorbe, ale opak je pravdou. Môj otec kedysi dávno hrával v ľudovom súbore Partizán a Lipa a ja som sa chodila pozerať na ich skúšky, takže asi sa to na mne niekde vo vnútri podpísalo. A taktiež naša skladba Do vody mala neuveriteľné ohlasy, tak sme si povedali, že skúsime spraviť pôvodnú pieseň, ale ešte viac folklórnejšiu. Tak vzniklo toto naše nové ľudové dielo," dodala.



Hudbu k novinke zložili členovia kapely Mukatado Janka Kozáková a Peter Dobrík, text napísala Janka Kozáková. Singel produkoval Peter Dobrík v PJ Sound Studiu. Na nahrávanie nového singla si Mukatado pozvali viacerých hostí, basgitaru nahral známy Oskar Rózsa, cimbal Marcel Comendant, husle Stano Palúch, bicie Róbert Tkáč, klavír Emanuel Gorči, spevácke zbory naspievali Dajana Margetová, Dominika Margetová a Anna Margetová Koreňová.

TASR informovala PR manažérka skupiny Andrea Pivarčiová.