Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Kultúra

V novinke Muzikál aneb Cesty ke štěstí hviezdi aj český Justin Bieber

Na archívnej snímke Českého slávika 2013 Adam Mišík, najmladší potomok legendárneho hudobníka Vladimíra Mišíka. Foto: TASR/Bohdan Kopčák

Adam Mišík vydal svoj prvý singel Tvoje světy ako 15-ročný, je nositeľom slávikovského titulu Objav roka.

Bratislava 17. januára (TASR) - Tento týždeň vstúpil do českých a slovenských kín Muzikál aneb Cesty ke štěstí. Vo filme, ktorý vytvorili na základe piesní z legendárneho muzikálu Starci na chmelu (1964), hviezdi aj "český Justin Bieber". Tak u našich západných susedov prezývajú Adama Mišíka. V novom hudobnom filme hrá syna slávneho otca a prežíva krehký platonický vzťah s vietnamskou tanečníčkou. Diváci si ho môžu vychutnať zvlášť v romantickej scéne, v ktorej spieva a hrá na klavíri pre dievča svojich snov pesničku Život je bílý dům.

"Na ten klavír som trénoval hodiny, aby som to zahral (smiech). Úprimne, v tom filme to nehrám ja, to musím povedať na rovinu, hral to Petr Malásek," priznal v rozhovore pre TASR 18-ročný spevák, gitarista a herec, ktorý začal nakrúcať filmy už ako šesťročný. Po prvý raz sa postavil pred kameru vo filme Kráska v nesnázích v réžii Jana Hřebejka. Kultových Starcov na chmelu videl asi vo veku desať rokov. "Je to jeden z mála českých filmov, ktoré som si naozaj zapamätal, príde mi to tak, že v tom mori komunizmu to bol zrazu taký ostrovček slobody, 60. roky boli zlatou dobou československého filmu," hovorí syn hudobníka Vladimíra Mišíka.



Adam Mišík vydal svoj prvý singel Tvoje světy ako 15-ročný, je nositeľom slávikovského titulu Objav roka. V novej snímke hrá postavu Davida. "Je to v podstate outsider v kolektíve študentov a má príležitosť zabojovať o hlavnú úlohu v muzikálovom predstavení. Snaží sa niečo dokázať, zároveň je skromný a navyše sa ešte zamiluje," priblížil svoj part. Úlohu Davidovho soka Patrika stvárnil syn Boleslava Polívku Vladimír. "V reáli sme sa veľmi skamarátili, beriem to ako jednu z najmilších vecí na natáčaní, že sme mali šancu sa zoznámiť, poznať sa viac, je to veľmi milý kamarát, ale vo filme sa nemáme veľmi radi," povedal k príbehu, ktorý sa odohráva v prostredí letného tábora. "Bol som v tábore asi iba raz v živote a po troch dňoch ma mama musela odviezť, pretože som to nepredýchal, prosto mestské dieťa. Spustili sa mi rôzne alergie zo všetkých tých kvetín, tiekla tam iba studená voda a úplne som sa z toho zbláznil," prezradil s úsmevom svoje vtipné táborové zážitky jeden z najžiadanejších mladých umelcov v Česku.

V hudobnom filme ho čakali aj tanečné výzvy. Adam síce pripustil, že tanec miluje, ale, ako sám priznáva, nemá dobrú pohybovú pamäť. "Tie choreografie boli pre mňa oriešok, ale Dana Morávková mi pomohla, venovala mi čas aj mimo skúšky, aby som sa to naučil, a pán strihač to dobre zostrihal, takže to azda vyzerá k svetu," vyjadril pozitívny pocit z nového počinu. "Je to milý letný film, čo sa týka tých pesničiek, sú to československé klenoty," poznamenal spevák s tým, že najbližšie má k spomínanej piesni Život je bílý dům, ktorú pôvodne naspieval Karel Gott. "Petr Malásek to chce urobiť celé trošku inak, spracovanie, ktoré sme s ním urobili, je veľmi intímne, komorné. To je asi moja najmilšia pesnička z toho filmu, fakt mi prirástla k srdcu."

Pohodový Muzikál aneb Cesty ke štěstí prichádza do kinodistribúcie v zimnom období, podľa Mišíka je to príjemná príležitosť pre divákov, aby si pripomenuli leto. "Je to láskavý film, ktorý urobí radosť celej rodine," konštatoval a novinku odporučil hlavne mladým ľuďom, ktorí majú ambíciu ísť na umeleckú školu alebo venovať sa spevu a tancu: "Bežte sa pozrieť na ten film, pretože ono to nemá ďaleko od reality. Všetci, čo tam hráme, sme ľudia z konzervatórií, takže je to veľmi autentické. Pokiaľ niekto koketuje s touto myšlienkou, je to určite dobrá sonda do toho, ako to chodí."