Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Kultúra

Na Grape festival prídu Foals, Selah Sue, MO, Sigma a Balthazar

Na piešťanskom letisku sa v piatok 13. augusta 2010 začal prvý ročník dvojdňového festivalu Grape. Prvým zahraničným účinkujúcim festivalu Grape boli britské elektropunkáčky Robots in Disguise. Speváčka a vokalistka Sue Denimová si na Grape užila aj stage diving. Foto: TASR/Martin Palkovič

Nové zahraničné mená prináša festival Grape, ktorý sa uskutoční 14. a 15. augusta v Piešťanoch.

Bratislava 4. marca (TASR) - Nové zahraničné mená prináša festival Grape, ktorý sa uskutoční 14. a 15. augusta v Piešťanoch. Na letisku budú môcť návštevníci vidieť indie rockových Foals, multižánrovú Selah Sue, divožienku MO, drum&bassovú Sigmu alebo gitarovku Balthazar.

Britská kapela Foals má za sebou tri štúdiové albumy a v tomto roku plánuje vydať štvrtý. Partia z Oxfordu na čele s charizmatickým spevákom Yannisom Philippakisom má na svojom konte celý rad hitov a ocenení v prestížnych anketách. Na Slovensku sa predstaví prvýkrát a tak sa určite splní želanie množstva fanúšikov.

Belgický zázračný hlas Selah Sue – to je mladá, autentická, talentovaná a nenapodobiteľná speváčka. Žánrovo sa pohybuje na pomedzí soulu, funku, reggae až rocku. Medzi jej najväčších fanúšikov patrí aj hviezdny Prince.

MO, vlastným menom Karen Marie Orsted, je jedným z najväčších talentov zo Škandinávie. Moderný elektropop v jej podaní, umocnený skvelým pódiovým vystúpením si podmaňuje čoraz viac fanúšikov. Na festivalovom pódiu ju u nás budeme môcť vidieť už druhýkrát a bude sa opäť na čo tešiť.

Druhým drum&bassovým menom na Grape festivale bude britská Sigma. Predvedie DJ set aj s hosťujúcim MC. Sigma je na scéne od roku 2006, vydávali na známych labeloch Hospital Records, Breakbeat Kaos a 3Beat Records a okrem remixov sú autormi aj v poslednom čase veľmi úspešných skladieb Nobody To Love a Changing, ktoré atakovali prvé priečky európskych hitparád.

Posledným oznámeným interpretom je belgická kapela Balthazar. Indie popové skladby podporené husľovými vyhrávkami a dvoma spievajúcimi frontmanmi robia zo skupiny to najzaujímavejšie, čo táto krajina ponúka. Ich koncerty majú vždy elektrizujúcu atmosféru.

„Foals a MO si vyslovene vypýtali fanúšikovia na fóre nášho webu a je fajn, že sa nám ich podarilo pre tento rok priviesť. Samozrejme aj nám sa páčia a máme z toho veľkú radosť. Selah Sue je taký hudobný zjav, že by ju chcel asi každý festival, a tak, keď nás oslovil jej manažment, neváhali sme ani sekundu. A napríklad Balthazar sme chceli už minulý rok, lebo sme sami fanúšikmi tejto kapely. Po ich minuloročnom vystúpení v Prahe sme si povedali, že to musíme skúsiť znovu a podarilo sa,“ uviedol pre médiá jeden z organizátorov festivalu Ján Trstenský.