Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

Na Koncerte vďaky vystúpi Pavol Hammel, Beáta Dubasová i Robo Grigorov

Pavol Hammel Foto: TASR/Tomáš Halász

Tretí ročník Koncertu vďaky sa uskutoční v piatok na Námestí SNP v Bratislave s oficiálnym začiatkom o 16.00 hodine a predpokladaným ukončením o 19.30.

Bratislava 11. apríla (TASR) - Už tento piatok 13. apríla zažije Bratislava charitatívny Koncert vďaky, ktorý je spojený so 16. ročníkom Dňa narcisov. V tento deň bude verejnosť spájať nielen narcis - symbol verejno-prospešnej finančnej zbierky Ligy proti rakovine (LPR), ale aj headline "13. apríla môže pomôcť každý".

"Snahou LPR je prostredníctvom tohto odkazu poukázať na fakt, že za 16 rokov sa Deň narcisov stal nielen zbierkou s dlhou tradíciou, ale zároveň dňom, ktorý spája ľudí v myšlienke spolupatričnosti a pomoci," uviedla pre TASR Martina Myjavcová-Slušná z LPR.

Spolupatričnosť s onkologickými pacientmi môžu ľudia v uliciach slovenských miest a obcí vyjadrovať pripnutím narcisu, svojím dobrovoľným finančným príspevkom. V Bratislave Deň narcisov a pacientov, ktorí s ochorením bojujú, podporia umelci prostredníctvom ďakovného koncertu. Bez nároku na honorár na ňom vystúpia Pavol Hammel, Beáta Dubasová, Robo Grigorov, Martin Harich, Monika Bagárová, Alžbeta Kolečkářová, Robo Opatovský & band, hudobné trio La Gioia. Speváčky, spevákov a skupiny na podujatí doplnia aj vystúpenia tanečných skupín The Pastels a Lady Licious.

Česká speváčka Alžbeta Kolečkářová
Foto: TASR/Michal Svítok
Tretí ročník Koncertu vďaky, ktorý LPR organizuje s cieľom poďakovať širokej verejnosti, partnerom, dobrovoľníkom, prispievateľom za podporu zbierky i dlhoročnú dôveru, sa uskutoční na Námestí SNP v Bratislave s oficiálnym začiatkom o 16.00 hodine a predpokladaným ukončením o 19.30.

Záštitu nad podujatím prevzal primátor hlavného mesta Milan Ftáčnik. Svoju podporu Dňu narcisov a účasť na Koncerte vďaky prisľúbili aj ministerka zdravotníctva SR Zuzana Zvolenská, druhá námestníčka primátora Bratislavy a spisovateľka Petra Nagyová Džerengová, starostovia mestských častí Bratislavy, Ladislav Chudík i herci zo seriálov Ordinácia v ružovej záhrade a Druhý dych. Nebudú chýbať tváre projektu Avon proti rakovine prsníka - Ada Straková, Nora Beňačková, Alena Heribanová. Práve od nich môžu návštevníci koncertu dostať kvietok narcisu či autogram. V Bratislave sa do Dňa narcisov zapojí 2226 dobrovoľníkov, v uliciach hlavného mesta sa budú pohybovať približne od 8.00 do 22.00 hodiny.