Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Kultúra

Návrat do histórie: V Košiciach predstavia automobilové veterány

Na archívnej snímke Cassovia Retro v centre Košíc na Hlavnej ulici. Foto: TASR - Milan Kapusta

Historické autá sa v piatok zhromaždili na Hlavnej ulici a predpoludním vyrazili na košické letisko a ďalej na jazdu do Maďarska.

Košice 3. mája (TASR) - Súťažou krásy vyvrcholí v nedeľu (5. 5.) v centre Košíc trojdňové medzinárodné stretnutie historických vozidiel Cassovia Retro 2024. V poradí 20. ročník podujatia, ktorý sa začal v piatok, je súčasťou programu osláv Dňa mesta Košice.

"Máme tu 97 áut a desať motoriek. Autá sú od roku výroby 1918 až po 70. roky 20. storočia. Do roku výroby 1947 máme 45 áut, takže tým tá súťaž bude zaujímavá. Vozidlá sú pekné, či malé, či veľké, ľudia sa majú na čo pozrieť a každý si určite nájde také, ktoré sa mu bude páčiť," povedal pre TASR organizátor František Hrabčák z Veterán klubu Cassovia Retro.

Historické autá sa v piatok zhromaždili na Hlavnej ulici a predpoludním vyrazili na košické letisko a ďalej na jazdu do Maďarska. Po dvoch etapách sa v nedeľu o 11.00 h vrátia na Hlavnú ulicu, kde sa bude konať súťaž krásy s predstavovaním a výstavou vozidiel.