Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Kultúra

Na Pohode bude vynovená Rádio(aktívna zóna)_FM

Príprava na 22. ročník hudobného festivalu Pohoda, ktorý sa na trenčianskom letisku začne vo štvrtok 5. júla 2018. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Rádio sa na festivale predstaví vo vynovenej podobe. Rádio(aktívna zóna)_FM dostala nové priestory. Návštevníci Pohody si budú môcť pozrieť vysielanie.

Bratislava 3. júla (TASR) - Rádio_FM sa počas leta mení na festivalové rádio a nevynechá ani najväčší slovenský festival Pohoda. „Z trenčianskeho letiska sa naživo prihlási vo štvrtok (5.7.) popoludní a vysielať odtiaľ bude až do sobotnej (7.7.) noci," informovala hovorkyňa RTVS Erika Rusnáková.

Rádio sa na festivale predstaví vo vynovenej podobe. "Rádio(aktívna zóna)_FM dostala nové priestory. Návštevníci Pohody si v nich môžu pozrieť ako vysielame a chýbať nebudú ani špeciálne akustické vystúpenia hudobníkov z programu festivalu," priblížila šéfdramaturgička Rádia_FM Janka Imrichová.

Okrem aktuálneho diania poslucháčom sprostredkuje aj živé prenosy vybraných koncertov ako napríklad Little Dragon, Fink, BadBadNotGood, Tune-Yards, Nvmeri či Polemic. Špeciálny program vo forme tour po festivale si pripravila tiež dvojica Daniel Baláž a Pavol Hubinák. Zaujímavosťou bude i umelecká inštalácia, ktorú exkluzívne pre Rádio_FM vytvoril mladý výtvarník Matúš Maťátko.

"Aktuálne dopravné správy z diania v Trenčíne a v okolí letiska už tradične prinesie Zelená vlna, ktorá bude súčasťou Rádio(aktívnej zóny)_FM," dodala Rusnáková.