Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

Na Pohode aj Slovenská agentúra pre medzinárodnú rozvojovú spoluprácu

Festival Pohoda, ilustračná snímka. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

V stane sa návštevníci dozvedia, ako sa Európania spojili a zlepšili životné podmienky miliónom ľudí v núdzi po celom svete.

Bratislava 2. júla (TASR) - Slovenská agentúra pre medzinárodnú rozvojovú spoluprácu (SAMRS) v spolupráci s Európskou komisiou pripravuje na festivale Pohoda akciu Summer Festivals 2019. Tento rok Európska komisia organizuje vo viacerých členských krajinách kampaň, cieľom ktorej je propagácia Agendy 2030, SDGs - dosiahnuté výsledky v oblasti rozvojovej spolupráce a humanitárnej pomoci.

Slovenská republika je súčasťou tejto letnej kampane, zapojilo sa do nej 12 členských štátov Európskej únie (EÚ). Naša krajina od roku 2003 poskytuje oficiálnu rozvojovú spoluprácu a humanitárnu pomoc pod značkou Slovak Aid. Od roku 2007 implementuje projekty prostredníctvom SAMRS. TASR o tom informovala Katarína Jarošová zo Slovak Agency for International Development Cooperation.  

V stane na Pohode sa návštevníci dozvedia, ako sa Európania spojili a zlepšili životné podmienky miliónom ľudí v núdzi po celom svete. Vďaka spoločnej pomoci boli zabezpečené zdravotná starostlivosť, očkovanie, prístup k základnému vzdelávaniu či vytvorenie nových pracovných miest. Výsledkom týchto aktivít sú solárna elektráreň v západnej Afrike a viaceré spoločné projekty v oblasti udržateľného poľnohospodárstva, bezpečnosti a klimatických zmien. Formou interaktívnych aktivít cez konkrétny ľudský príbeh sa návštevníci stanu dozvedia informácie o cieľoch udržateľného rozvoja Agendy 2030, ktorú poskytuje EÚ.