Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Kultúra

Na Vrbovské vetry 2012 príde i Michael Kocáb

Michael Kocáb Foto: TASR/František Iván

Vrbovské vetry 2012 sa začnú v pondelok 9. júla, počas celého týždňa sa postupne uskutočnia rôzne hudobné vystúpenia. Záver Vrbovských vetrov je vždy v nedeľu po hlavnom programe.

Vrbové 3. júna (TASR) – Šiesty ročník hudobno-recesistického multimediálneho festivalu Vrbovské vetry sľubuje známe mená slovenskej, českej a európskej rockovej a nezávislej scény, letné kino, besedy a divadlo. Konať sa bude začiatkom júla vo Vrbovom pri Piešťanoch a opäť ho poznačí nezameniteľný humor muzikantov bratov Jobusovcov a ich multiorganizácie Kriak.

K ťahákom Vrbovských vetrov 2012 bude patriť Michael Kocáb. Vystúpi s formáciou Karpatské chrbáty, s ktorými nahral aj niekoľko spoločných piesní na nový album Veget. Počas hlavného festivalového večera, ktorý sa uskutoční v sobotu 14. júla, sa okrem neho predstavia skupiny Banjo Band Ivana Mládka, Srečna Mladina zo Slovinska, ojedinelý projekt Záhradné domčeky s gitarou vyrobenou z rýľa, basgitarou z krompáča a bicími zo sudov, festivalové klasiky ako Vrbovskí víťazi, Slobodná Európa či Chiki liki tu-a.

Vystúpi aj Vetroplach, ktorý bude mať za úlohu odplašiť povestný "vrbovský veter", Vladimír Merta, Dano Heriban a ďalší. Budú sa konať preteky Formule Nula, dostihy Veľká Vrbovská na hojdacích koňoch, výprava do stredu sveta a vesmíru spojená s prednáškou samotného minerála multiorganizácie Kriak Andreja Budislava Jobusa a mnohé ďalšie zaujímavé počiny pre vnímavé obecenstvo.

Vrbovské vetry 2012 sa začnú v pondelok 9. júla, počas celého týždňa sa postupne uskutočnia hudobné vystúpenia Katky Koščovej, Vrbovských vŕb a detí z miestnej umeleckej školy, beseda so Štefanom Hríbom, kazateľom a spisovateľom Danielom Pastirčákom. Na všetky bude vstup zdarma a budú sa konať pred kultúrnym domom vo Vrbovom.

Záver Vrbovských vetrov je vždy v nedeľu po hlavnom programe, kedy sa v areáli koná Upratéka s likvidáciou neporiadku po návštevníkoch.