Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Kultúra

Na Žbirkovo výročie má premiéru videoklip Len sa neuraz

Spevák Miro Žbirka, archívne foto Foto: TASR/Štefan Puškáš

V pražskom Lucerna Music bare bude v deň Mekyho narodenín 21. októbra spomienkový večer s názvom Meky naveky.

Bratislava 21. októbra (TASR) - Nový videoklip k piesni Len sa neuraz Mira Žbirku má premiéru práve na Mekyho narodeniny 21. októbra. Ďalší zo série videoklipov k skladbám viacnásobne oceneného albumu Posledné veci Mira Žbirku vytvoril hudobný koproducent skladby Petr Marek, ktorý k nemu napísal scenár, režíroval ho, nakrútil aj zostrihal.

V skladbe, ktorú spoluprodukoval s Davidom Žbirkom, si Petr zahral aj gitarové sólo. Hlavnou postavou klipu je jeho čerstvo narodené bábätko. Petr Marek patrí roky k obdivovateľom Mekyho Žbirku a so skupinou Midi Lidi urobil pred rokmi coververziu skladby Do člna. Spolu s Mekym vystúpili v programe Doupě a s hosťujúcim Davidom Žbirkom vzdali poctu Mekyho skladbám z albumov Nemoderný chalan, Chlapec z ulice a Zlomky poznania v programe na festivaloch Pohoda a Metronome.

V pražskom Lucerna Music bare bude v deň Mekyho narodenín 21. októbra spomienkový večer s názvom Meky naveky, na ktorom predstavia organizátori knihu Katherine a LP Box Mekyho albumov na etikete Universal.

Rovnaký spomienkový večer Meky naveky pripravili organizátori aj na 10. november v bratislavskom L+S na druhé výročie Mekyho úmrtia. V priestore, ktorý mal Meky rád a neraz tam aj vystupoval, zaznejú jeho pesničky naživo z pódia, z vinylov aj veľkej obrazovky.





Len sa neuraz videoklip: https://youtu.be/g3PXiZXTIig