Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Kultúra

Najpočuvanejšia hitovka februára 1974: Devil Gate Drive od Suzi Quatro

Koncert anglickej rockovej speváčky Suzi Quatro. Foto: TASR/AP

Vypočujte si túto rytmickú skladbu, ktorá sa nachádza okrem singlu aj na druhom albume Quatro, ktorý vydala v októbri 1974!

Bratislava 13. februára (TASR) - Hitom februára 1974 na britských ostrovoch bola pieseň Devil Gate Drive speváčky a muzikantky Suzi Quatro. Dostala sa až na prvé miesto hitparády. Okrem singlu ju nájdeme na druhom albume Quatro, ktorý vydala v októbri 1974.

Rodáčka z amerického Detroitu, speváčka,  skladateľka, basová gitaristka aj klaviristka Suzi Quatro získala vzťah k hudbe od svojho otca, ktorý Suzi, jej trom sestrám a bratovi chcel dať dobré hudobné základy. Spolu so sestrami založila v roku 1964 skupinu Pleasure Seekers, potom to bola skupina Cradle. V roku 1970 sa Suzi Quatro presťahovala do Londýna. V júli 1972 nahrala prvý singel Rolling Stone, do hitparády sa nedostal. Druhý singel so skladbou Can The Can, ktorú jej zložila známa autorská dvojica Chinn-Chapman už bol úspešný. V júni 1973 viedla táto pieseň anglickú hitparádu. V októbri 1973 vydala debutovú LP platňu Suzi Quatro. V anglickom rebríčku mala Suzi dvanásť skladieb, dve z nich sa dostali na čelo, Can The Can a Devil Gate Drive. Hitmi boli aj piesne 48 Crash z februára 1973, If You Can't Give Me Love z marca 1978 či She's In Love With You z októbra 1979. Na svojom konte má pätnásť štúdiových albumov, pätnásty s názvom In The Spotlight vyšiel v auguste 2011.