Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Kultúra

New England Conservatory Youth Philharmonic Orchestra v Bratislave

Foto: Na kolesách proti rakovine

Ďalší z cyklu benefičných koncertov pre kampaň Na kolesách proti rakovine sa uskutoční vo Veľkom koncertnom štúdiu Slovenského rozhlasu v nedeľu 23. júna 2019 o 19.00 hod.

Bratislava 17. júna (OTS) - Vystúpi na ňom špičkový mládežnícky symfonický orchester New England Conservatory Youth Philharmonic Orchestra (USA) dirigent David Loebel.

Program:
George Whitefield Chadwick (1854 – 1931): Jubilee z cyklu Symfonické skice
Gustav Mahler (1860 – 1911): Totenfeier (Slávnosť mŕtvych)
Ludwig van Beethoven (1770 – 1827): Symfónia č. 5, op. 67 Osudová

Vstupné na koncert je 5 €, resp. 3 € pre seniorov nad 62 rokov, mládež do 18 rokov a ZŤP.
Predaj vstupeniek v sieti predajní a www.ticketportal.sk
Agentúra Kováčová, tel. 0950 532 692
Kníhkupectvo Jonatan, Legionárska 2, tel.: 02/5556 3040


Koncert organizuje občianske združenie Ars ante portas v spolupráci s agentúrou The Prague Concert Co. a je súčasťou tradičného cyklu letných benefičných koncertov v rámci festivalu Kultúrne leto a Hradné slávnosti 2019 organizátora Bratislavské kultúrne a informačné stredisko.
Koncert bude súčasťou podporných koncertov 17. ročníka kampane Na kolesách proti rakovine. Počas koncertu je možné prispieť dobrovoľným príspevkom na boj proti rakovine.

New England Conservatory Youth Philharmonic Orchestra
Mládežnícka filharmónia (YPO) bola založená v roku 1962 a je najstarším orchestrom na prípravnej škole v New England Conservatory. Skladá sa z 90 nadaných mladých hudobníkov vo veku od 14 do 18 rokov, ktorí sú každoročne vyberaní z viac ako 1000 uchádzačov. V nezvyčajnom a bohatom umeleckom partnerstve medzi mládežníckym orchestrom a konzervatóriom riadi YPO hudobný riaditeľ David Loebel, NEC Associate Director of Orchestras.
Šestnásť medzinárodných koncertných turné obohatilo divákov na štyroch kontinentoch a YPO získal povesť jedného z najlepších mládežníckych orchestrov na svete. V roku 2007 orchester koncertoval v niekoľkých veľkých mestách Číny a spolupracoval s mladými čínskymi hudobníkmi. Orchester hral vo viacerých svetových koncertných sálach, vrátane Santiago, Chile's Teatro Municipal, the Teatros Muncipal v Sao Paulo a Rio de Janeiro, Musikverein vo Viedni, či Harpa Concert Hall v Reykjaviku. Medzinárodné koncertné turné v Nórsku 2017 zahŕňalo koncerty v Oslo, Valdres, Bergene a Stavangeri.