Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Kultúra

Nezvestný kubánsky herec získal jednu z hlavných cien festivalu Tribec

Javier Núňez Florián s hereckou kolegyňou Anailín de la Rúa de la Torre Foto: TASR

Javier Núňez Florián pred týždňom zmizol s hereckou kolegyňou Anailín de la Rúa de la Torre na letisku v Miami pri medzipristátí cestou do New Yorku. Predpokladá sa, že obaja chceli zostať v USA.

New York 27. apríla (TASR) - Mladý kubánsky herec, ktorý cestou na premiéru svojho filmu v New Yorku pravdepodobne prebehol do Spojených štátov, získal jednu z hlavných cien na festivale Tribeca.

Za úlohu vo filme Una Noche dostal Javier Núňez Florián ocenenie najlepší herec. Florián pred týždňom zmizol spolu s hereckou kolegyňou Anailín de la Rúa de la Torre na letisku v Miami pri medzipristátí cestou do New Yorku. Predpokladá sa, že obaja chceli zostať v USA.

Film režisérky Lucy Mulloyovej rozpráva príbeh troch kubánskych tínedžerov, ktorý sa pokúšajú utiecť z Kuby na Floridu. Do USA sa plavia cez rozbúrené more na vlastnoručne zhotovenej pramici.

Florián sa o cenu najlepšieho herca podelil s tretím z kubánskych hercov - Danielom Arrechadom. Ten sa zúčastnil na festivale a mal naplánovaný odchod na Kubu.

Americká režisérka strávila roky v Havane, kde hľadala mladých ľudí bez hereckých skúseností, ktorí by mohli obsadiť hlavné úlohy v jej snímke. Organizátori festivalu uviedli, že s nezvestnými hercami nemajú žiadny kontakt. Robili si však starosti o ich bezpečnosť.

Filmový festival Tribeca založil v roku 2002 americký herec Robert De Niro a ďalšie osobnosti. Ich zámerom bolo revitalizovať oblasť Tribeca na Manhattane, silne poškodenú pri teroristických útokoch z 11. septembra 2001 na neďaleké Svetové obchodné centrum (WTC).