Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Slovenské divadlo v Londýne sa predstaví nitrianskym divákom

Slovenské divadlo v Londýne, archívne foto Foto: www.facebook.com

V Nitre uvedie inscenáciu Akadémia pre ženy, ktorá vznikla ako reakcia na ľahostajný postoj spoločnosti k problematike prostitúcie a sexuálneho zneužívania žien.

Nitra 18. augusta (TASR) – V nitrianskom Mestskom parku na Sihoti sa 23. septembra predstaví Slovenské divadlo v Londýne, ktoré v zrekonštruovanej vodárni odohrá vlastnú autorskú inscenáciu s názvom Akadémia pre ženy. Uvedenie predstavenia je súčasťou turné divadla po Slovensku.

Slovenské divadlo v Londýne je divadelná spoločnosť združujúca mladých hercov, režisérov, scénografov a ďalších divadelných umelcov trvalo alebo prechodne žijúcich vo Veľkej Británii. Inscenuje výlučne vlastné, autorsky pripravené texty. „Od roku 2009 pripravilo desať predstavení. Veľmi úspešná bola divadelná hra Migrantská rapsódia, s ktorou divadlo vystupovalo nielen vo Veľkej Británii, ale aj na Slovensku, v Česku, v Belgicku, ako aj na viacerých festivaloch,“ uviedla členka divadelnej spoločnosti Simona Vrabcová.

V Nitre sa predstaví inscenáciou Akadémia pre ženy, ktorá vznikla ako reakcia na ľahostajný postoj spoločnosti k problematike prostitúcie a sexuálneho zneužívania žien. Hra vyrozpráva príbeh ambicióznych podnikateľov v odvetví zábavy pre dospelých, ktorí si založili kurióznu akadémiu. Tá umožňuje mladým ženám nielen vykonávať sexuálnu prácu, ale dokonca sa aj vzdelávať v oblasti psychohygieny, zdravovedy a histórie sexuálnej práce.