Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Noc divadiel so SĽUK-om

Foto: Ctibor Bachratý

Do štvrtého ročníka Noci divadiel sa zapojí aj Slovenský ľudový umelecký kolektív.

Bratislava 7. novembra (OTS) - Do štvrtého ročníka Noci divadiel sa zapojí aj Slovenský ľudový umelecký kolektív, ktorý 16. novembra o 19.00 hod. v bratislavskom Mestskom divadle P. O. Hviezdoslava uvedie hudobno-tanečný program Krížom – krážom, plný energie, vtipu a vynikajúcich interpretačných výkonov.

Predlohu k nedávno premierovanému projektu Krížom-krážom tvoril pôvodný folklórny materiál z etnografických výskumov a ich textových, fotografických, zvukových alebo filmových záznamov. Autori ho doplnili o prvky a javy, príznačné pre ľudovú tvorbu, akými sú improvizácia, teatrálnosť, irónia, grotesknosť, komika, exotika, móda či vplyv tzv. vysokého umenia. Podľa dramaturgičky SĽUK-u Lenky Filipovej zámerom programu je „ukázať štýlovú a regionálnu pestrosť spolu s umelecko-estetickým potenciálom, ktorý folklór môže mať aj pre súčasného diváka.“
Foto: Ctibor Bachratý

Divadelná noc v MDPOH bude pokračovať až do 23.00 hod. vystúpením ľudovej hudby SĽUK v priestoroch divadelného bufetu a prehliadkou zákulisia s Fantómom divadla.

Vstupenky je možné zakúpiť si v sieti Ticketportal alebo v pokladni Mestského divadla v utorok a štvrtok od 11.00 do 15.00 hod.

Noc divadiel sa koná každoročne, vždy tretiu novembrovú sobotu vo viacerých slovenských mestách súčasne. Slovenské divadlá otvoria svoje priestory počas večerných a nočných hodín, aby demonštrovali svoju otvorenosť novým podnetom, novým divákom a inšpirácii zvonku. Podujatie koordinuje Divadelný ústav Bratislava v spolupráci s divadlami na celom Slovensku.
Foto: Ctibor Bachratý