Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Kultúra

Noc múzeí a galérií na hrade Modrý Kameň

Foto: SNM – MBKaH hrad Modrý Kameň

V sobotu 20. mája 2017 sa uskutoční celoeurópske podujatie Noc múzeí a galérií 2017. Aj na hrade Modrý Kameň sme pripravili bohatý program pre všetky vekové kategórie.

Bratislava 27. apríla (OTS) - Hradná kaplnka v tejto sezóne hostí výstavu Dvíhame oči k Bohu táto sakrálna výstava prezentuje technologickú kópiu tabuľových malieb od Narda di Cione známych ako Bojnický oltár a plastiky svätcov. Výstavu zo zbierok SNM – Múzea Bojnice otvoríme o 17:00 hod, spolu s vystúpením komorného ženského speváckeho zboru Nádej z Veľkého Krtíša.

Od 17:30 hod. oživia náš hrad scénky z populárnych rozprávok Elza, Anna a Olaf z Ľadového kráľovstva a Sid z Doby ľadovej.

Do detských čias vás prenesie vystúpenie Patrície Jarjabkovej a Kuka známych z detskej relácie Od Kuka do Kuka v zrekonštruovanej barokovej sále a následná autogramiáda.

Podvečer nás poteší divadelné predstavenie O Maruške a dvanástich mesiačikoch v podaní divadla Hotel Mária Banská Bystrica. Spestrením bude výstava Gallery VK, výber najlepších diel neprofesionálnych umelcov okresu. Šaško Fjodor nás zabaví neuveriteľne zábavnou nielen žonglérskou show. S profesionálnymi hercami zažijete workshop o animácií bábok. Pre najmenších je pripravené Hračkovisko a Tvorivé dielne.
Od 17:00 hod. vás pred hradom zabaví drevený kolotoč a šliapacie káry, na nádvorí Stánkový predaj a občerstvenie.

Podujatie sa koná v sobotu 20. mája 2017, od 17:00 hod. do hlbokej noci.
Vstupné na podujatie je 3 € pre dospelých, 1,5 € pre deti, študentov a dôchodcov. Voľný vstup platí pre deti do 3 rokov a ZŤP.
Viac informácií na www.snm.sk, prípadne telefonicky na 0918 999 609, 047/24 54 100.