Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Kultúra

Novú rodinnú komédiu Strašidla avizuje videoklip s titulnou piesňou

Film Strašidla Foto: Screenshot YouTube

Do českých i slovenských kín príde komédia v auguste.

Bratislava 3. augusta (TASR) - Novú rodinnú komédiu českého režiséra Zdeňka Trošku Strašidla, v ktorom ľudský a rozprávkový svet spojí láska, čaká v auguste premiéra v českých i slovenských kinách. Príbeh rodinky strašidiel, ktorá žila v pokoji v starom dome na kraji mesta, kým do ich života nevstúpil činorodý úradník Patočka a obrátil ho doslova naruby, pred kinopremiérou avizuje videoklip s titulnou piesňou. Hudbu k pesničke s názvom Láska patrí i k strašidlám napísal Miloš Krkoška a otextoval Eduard Krečmar. Naspievali ju dve herečky, ktoré si v novej Troškovej komédii zahrali - Tereza Kostková a Nelly Řehořová.

Tereza Kostková stvárnila vo filme Strašidla čarodejnicu Patríciu a mladá herečka a speváčka Nelly Řehořová sa objaví v úlohe dcéry Ester, ktorá od mamičky odpozorovala veľa z čarodejníckeho umenia. Neskôr, ale pán Patočka rozhodol, že deti musia chodiť do školy, a tak Ester a jej brat Eleonor musia zasadnúť do lavíc. Ich noví spolužiaci čoskoro zistia, čo všetko neobyčajní súrodenci dokážu a rozhodnú sa to využiť na nepovolené školské čarovanie.



V komédii Strašidla sa divákom ďalej predstavia Bronislav Kotiš, Jiří Dvořák, Vladimír Polívka, Karel Dobrý, Carmen Mayerová, Sara Sandeva, Tereza Bebarová, Matej Hádek, Václav Postránecký, Anna Polívková, Petr Nárožný, Petr Čtvrtníček a iní. Snímku prináša do kín od 18. augusta Continental film. TASR informoval za distribučnú spoločnosť Emil Zvarík.