Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Kultúra

Názov nového albumu skupiny Vidiek vznikol na festivale Pohoda

Skupina Vidiek Foto: Skupina Vidiek

Na albume je jedenásť nových, doteraz nevydaných skladieb a sú doplnené „raritkami“, ktoré vznikli na Pohode.

Bratislava 29. septembra (Teraz.sk) - Už na začiatku októbra vyjde skupine Vidiek nový album s názvom „Vidiek s oblohou“. Názov albumu je slovnou hračkou, pretože obloha nie je len nad našimi hlavami, ale často aj na tanieri a práve kresba takejto oblohy je aj na obale nového albumu a symbolicky znázorňuje 65 hostí, spevákov a hudobníkov, ktorí prispeli svojím umením pri nahrávaní tohto albumu a pomohli tak vytvoriť naozaj dobrú „papanicu“. Medzi najznámejších hostí patria Katarína Knechtová, Franta Černý z Čechomoru, Puding Pani Elvisovej alebo Mišo Kaščák.

Ale späť k k jedlu. O príprave tých najlepších jedál vie všetko aj šéfkuchár Jaroslav Žídek, a aj preto sa 9. októbra zhostí úlohy krstného otca nového albumu skupiny Vidiek.

Spevák skupiny Vidiek Jano Kuric nám prezradil, ako názov „Vidiek s oblohou“ vznikol: „Hrali sme s Vidiekom na festivale Pohoda a trápilo nás, čím koncert osviežime. Nový album sa ešte len pripravoval, preto sme nové pesničky nemohli zaradiť do programu. Tak sme sa rozhodli, že pripravíme raritné spojenia a na Pohode sme hrali svoje aj cudzie pesničky s Hexom, Pudingom Pani Elvisovej, 20 člennou dychovou hudbou Vištučanka a takmer kompletným Bez Ladu a Skladu. Vtedy sa nám prvýkrát zapáčilo pomenovať náš koncert „Vidiek s oblohou“. Keď sme sa vrátili domov a do štúdia, uvedomili sme si, že názov sa vlastne výborne hodí aj pre náš nový album. Tak sme ho tak nazvali a v dobrom za to môže Pohoda.“

Na albume je jedenásť nových, doteraz nevydaných skladieb a sú doplnené „raritkami“, ktoré vznikli na Pohode. Teraz už teda skupina Vidiek môže zaradiť nové pesničky aj do svojho koncertného programu a prvý krát ich verejnosti predvedie v Košiciach už 14. októbra v rámci série dvojkoncertov z Čechomorom. Turné bude pokračovať 15. októbra v Banskej Bystrici. 21. októbra v Trenčíne, 22. októbra v Bratislave, 29. októbra v Dubline, 30. októbra v Londýne a 31. októbra v Manchesteri. Kompletné informácie o turné sú na www.skupinavidiek.sk, lístky na www.predpredaj.sk.