Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Kultúra

O muzikál Mamma Mia! je v Bratislave záujem, hrajú v ňom aj Slováci

Plagát muzikálu Mamma Mia!, ilustračná snímka. Foto: pro:messa

Za dva roky si v Česku spolu s obsadením najlepších českých muzikálových spevákov zaspievalo veľké hity v češtine viac ako 270.000 divákov a kritici ho ocenili nomináciou na cenu Thálie.

Bratislava 6. apríla (TASR) - Jeden z najúspešnejších svetových muzikálov MAMMA MIA!, inšpirovaný hitmi skupiny ABBA, čoskoro oslávi malé jubileum. Premiéru mal 6. apríla 1999 v londýnskom West Ende. Tam sa hrá nepretržite až do dnešných dní a odvtedy stihol dobyť svet, vo viac ako 270 mestách ho videlo takmer 60 miliónov divákov. Bol preložený do mnohých jazykov, v roku 2014 to bola ako sedemnásty jazyk čeština.

Za dva roky si v Česku spolu s obsadením najlepších českých muzikálových spevákov zaspievalo veľké hity v češtine viac ako 270.000 divákov a kritici ho ocenili nomináciou na cenu Thálie. Po originálnej verzii sa na Slovensku divákom prvýkrát predstaví aj úspešná česká verzia. Pre veľký záujem až v troch predstaveniach - 10. a 11. júna na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu v Bratislave zaznejú hity autorskej dvojice Benny Andersson a Björn Ulvaeus, medzi nimi Super Trouper, Chiquitita, Money Money Money, The Winner Takes It All, I Have A Dream, Our Last Summer, Dancing Queen či Mamma Mia s textami Adama Nováka, v réžii Antonína Procházku na veľkolepej scéne so živým orchestrom.

Príbeh muzikálu MAMMA MIA! je o odvahe realizovať svoje sny o láske, priateľstve, rodine a o význame minulosti pre šťastie v budúcnosti. Odohráva sa na malom gréckom ostrove, rozohrajú a zaspievajú ho veľké české muzikálové hviezdy, medzi ktorými budú aj traja Slováci.

V úlohe Lisy sa predstaví mladá rodáčka z Púchova Alžbeta Bartošová, ktorú pre český muzikál objavil Michal David. Postavu Peppera stvárni Peter Pecha, ktorý sa do muzikálu v Česku dostal po štúdiu na ZUŠ v Gbeloch a JAMU v Brne. Tretím Slovákom v obsadení je Bratislavčan Laco Hudec Šubrt, ktorý stvárni Eddieho. Trojicu starých kamarátok a bývalých pop star Donnu, Rossie a Tanyu stvárnia Helena Vondáčková, Hana Křížková a Radka Fišarová. Trojicu možných otcov Sophie, Sama, Harryho a Billa budú hrať a spievať Roman Vojtek, Bronislav Kotiš, Pavel Vítek a Oldřich Kříž. Mladý pár Sophie a Sky, ktorý sa chystá na svadbu, stvárnia Ivana Korolová a Tomáš Smička. V úlohe Sophiinej družičky Ali sa predstaví Vendula Příhodová.

Príbeh Muzikálu MAMMA MIA!, ktorý je známy aj z úspešného filmu z roku 2008 s Meryl Streep, Pierce Brosnanom, Colinom Firthom, Stellanom Skarsgardom, Amandou Seyfried či Juliou Walters, sa v českej verzii predstaví v troch exkluzívnych predstaveniach 10. a 11. júna na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu v Bratislave.

Vstupenky sú v predaji v sieti Ticketportal. TASR informoval PR manažér Rado Mešša.