Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

O nový klip No Name k singlu S láskou sa postaral režisér J. Lehotský

Igor Timko vo videoklipe k piesni "S Láskou". Foto: youtube.com

Nejde o obyčajný videoklip, k singlu nakrútili film.

Bratislava 27. novembra (TASR) - Skupina No Name dala svojmu novému singlu "S Láskou", z ktorého sa pár týždňov po nasadení stal veľký hit, obrazovú podobu. Nejde však o obyčajný videoklip, nakrútili k nemu film. "Výsledok je viac filmový, ako je bežné pri hudobných videách," potvrdil pre médiá líder No Name Igor Timko. Snímku "má na svedomí" oceňovaný filmár Juraj Lehotský, ktorý si k spolupráci prizval kameramana Timoteja Križku. Nakrúcalo sa výlučne v exteriéroch blízko mesta Šaľa. Hlavné postavy stvárňujú kazateľ a spisovateľ Daniel Pastirčák so synom Damiánom a Ľuboš Krajčovič.

"S Jurajom a jeho tímom spolupracujeme už roky. Páči sa nám jeho videnie našej hudby a aj to, že je otvorený novým nápadom, impulzom. Scenáre, ktoré vytvára, realizuje s ohľadom na pôsobenie kapely, je nenásilný a poukazuje na viacvýznamovosť výpovedí našich piesní," zhodnotil Igor Timko spoluprácu s Jurajom Lehotským. Ako ďalej prezradil, nakrúcalo sa na poli a bolo to náročné na prípravu. "Umelý dážď, hmla, herci. Jednoducho preteky s časom. Pracovali sme od skorých ranných hodín. Aj keď je štáb výborne pripravený, človek nikdy nevie, čo sa môže stať a tak je zakaždým takéto nakrúcanie adrenalínová záležitosť," vysvetľuje spevák a líder kapely s tým, že s výsledkom sú No Name viac ako spokojní. "Film má atmosféru, ktorou sme sa prostredníctvom našej hudby doteraz neprezentovali. Je to aj tým, že ak máte režiséra Juraja Lehotského v jednej kope s Timotejom Križkom za kamerou, je isté, že nenakrúcate video, ale film," dodal Timko.



No Name hrajú v zostave Igor Timko (spev), Dušan Timko (gitara), Ivan Timko (bicie), Roman Timko (gitara), Vilo Gutray (basa) a Zoli Sallai (klávesy). Pravidelným hosťom albumov skupiny je Martin Gašpar, ktorý hosťuje na basovú gitaru v niekoľkých piesňach nového albumu "S Láskou". V novom klipe však účinkujú len vybraní herci. Skupina prenechala kasting režisérovi Lehotskému. "Do klipu obsadil hercov, s ktorými už spolupracoval, alebo ich mal v hľadáčiku. Hrajú v tom kazateľ a spisovateľ Daniel Pastirčák so synom Damiánom, Ľuboš Krajčovič a konečne sme mali na pľaci aj herečku, ktorá nepotrebuje maskérku," uzavrel s úsmevom Igor Timko. Kapela je zvedavá, ako publikum prijme nový film. Ešte viac sa sedemnásobný Slávik bez hraníc teší, ako skladbu a ďalšie hity zahrajú fanúšikom naživo na "S Láskou No Name tour 2016".

TASR informovala Nora Krchňáková zo spoločnosti Propaganda House.