Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

FOTO A VIDEO: Takto si bude Slovensko pamätať hudobníka Mariána Vargu

Na snímke Marián Varga. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Skvelý hudobník Marián Varga skonal 9. augusta.

Bratislava 9. augusta (Teraz.sk/TASR) - Marián Varga, ktorý je označovaný za jednu z najvýznamnejších osobností slovenskej hudby, skonal 9. augusta 2017.

V januári oslávil hudobník sedemdesiate narodeniny. Devätnásteho apríla tohto roku sa uskutočnil jubilejný koncert Mariána Vargu pri príležitosti jeho sedemdesiatych narodenín.



Na koncerte "70 rokov s Mariánom Vargom" vystúpili okrem samotného interpreta aj hostia, ktorí s ním spolupracovali, vážia si ho a majú ho radi. Nechýbali legendárne Prúdy & Pavol Hammel, David Koller, Miroslav Žbirka, Michael Kocáb, Jan Lehotský, Sima Martausová, Michal Kašcák, Longital, Andrej Šeban, Jozef Lupták, Silencio club – Jakub Kudláč, Queer Jane, Pjoni, Collegium musicum: Fedor Frešo, František Griglák, Vladislav Šarišský, Cyril Zelenák, Dušan Hájek, Rasťo Vacho, Peter Preložník ci Igor Skovay.

Takto zachytili koncert videoreportéri TASR:




Mariánovi Vargovi zahrali na koncerte M. Kocáb aj A. Šeban


Mariánovi Vargovi zaspieval na koncerte aj P. Hammel a skupina Prúdy


Smutná ranná električka v podaní Davida Kollera


M. Žbirka zaspieval Mariánovi Vargovi na narodeninovom koncerte



Takto zachytili legendárneho hudobníka fotoreportéri TASR:


Z udeľovania cien Radio Head Awards 2014 v Bratislave, 15. marca 2015. Na snímke hudobník Marián Varga si prebral cenu za mimoriadny prínos do hudby.
Foto: TASR/Michal Svítok


Prezident SR Andrej Kiska udelil štátne vyznamenania pri príležitosti štátneho sviatku Dňa vzniku Slovenskej republiky v Rytierskej sále Bratislavského hradu 13. januára 2015. Na snímke hudobník a skladateľ Marián Varga, ktorý si prebral Pribinov kríž II. triedy z rúk prezidenta SR Andreja Kisku.
Foto: TASR/Martin Baumann


Z udeľovania cien Radio Head Awards 2014 v Bratislave, 15. marca 2015. Na snímke hudobník Marián Varga (uprostred) si prebral cenu za mimoriadny prínos do hudby.
Foto: TASR/Michal Svítok


Marian Varga: Hommage a J. S. Bach