Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Kultúra

OBRAZOM: Takto si budeme pamätať Juraja Slezáčka

Juraj Slezáček Foto: TASR

Zvolenský rodák Juraj Slezáčka odišiel v piatok do hereckého neba. Teraz.sk prináša fotografie tohto obľúbeného slovenského herca.

Bratislava 6. augusta (Teraz.sk) - Známy slovenský herec Juraj Slezáček prehral svoj boj s rakovinou v piatok 5. augusta. Prinášame vám sériu fotografií tejto slovenskej hereckej legendy.


.
Na snímke vpravo Oľga Budská a herec i pedagóg Juraj Slezáček (vľavo) počas rozhovoru pred otvorením výstavy s názvom "Oľga Budská 35. rokov na javiskách SND" , ktorá sa uskutočnila 3. júna 2008 v priestoroch historickej budovy Slovenského národného divadla v Bratislave pri príležitosti významného životného jubilea umelkyne.
Foto: TASR


Na snímke Ladislav Chudík (uprostred) s kolegyňou Milkou Vášaryovou (vľavo) a kolegom Jurajom Slezáčkom (vpravo).
Foto: TASR


Na slávnostnom večere konanom 24. septembra 2004 v Divadle Andreja Bagara v Nitre ocenili vyhlasovatelia ankety Dosky 2004 aj najlepšie výkony hercov a herečiek.Cenu za najlepšiu inscenáciu sezóny 2003/04 získala hra Rolanda Schimmelfenninga Arabská noc, ktorú uviedla v réžii Martina Čičváka Činohra Slovenského národného divadla Bratislava, cenu prebral Riaditeľ Činohry SND Juraj Slezáček (na snímke).
Foto: TASR


V známej bratislavskej vinárni Veľkí františkáni sa český prezident Václav Havel (vľavo) na záver jednodňovej návštevy Bratislavy 29. januára 2003 rozlúčil vo funkcii prezidenta so svojimi slovenskými priateľmi. Na snímke zľava: Milan Lasica a Juraj Slezáček.
Foto: TASR


Na snímke vpravo Juraj Slezáček a vľavo režisér Ľubomír Vajdička.
Foto: TASR