Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Kultúra

Režisér Oliver Stone: Putina som si vždy vysoko vážil

Vladimir Putin, archívne foto. Foto: TASR/AP

Americký filmový režisér pripravuje o šéfovi Kremľa film.

Sydney 30. mája (TASR) - Americký filmový režisér Oliver Stone vyhlásil, že si vždy vysoko vážil ruského prezidenta Vladimira Putina a identifikoval sa s ním. Stone, ktorý je momentálne v Austrálii, pre reportérov stanice ABC v pondelok ďalej uviedol, že pripravuje o šéfovi Kremľa film.

"Tento muž zreteľne hovorí o tom, aké sú záujmy Ruska vo svete. A nejde o ríšu, expanziu, agresiu alebo návrat k starým časom. Musíte ho dobre počúvať, avšak Američania to nerobia. Znepokojuje ma, že sa dostávame do nebezpečnej patovej situácie, keď ho západné médiá a politici opakovanie napádajú používajúc výrazy ako Putinovo Rusko," povedal režisér.

Ani počas najhorších období studenej vojny si americké médiá nedovolili napísať "Stalinovo Rusko" alebo "Chruščovovo Rusko", poznamenal Stone. "Putin nie je komunista a ani tak nezmýšľa. Zmýšľa ako človek s právnickým vzdelaním," dodal.

Stone taktiež vyhlásil, že je hlboko znepokojený súčasným smerovaním americko-ruských vzťahov. "Robí mi to veľké starosti. Domnievam sa, že sa námesačnou chôdzou blížime k jadrovej katastrofe. Ak sa obzriete späť na obe svetové vojny, zistíte, že USA a Rusko boli silnými spojencami, a to potrebujeme aj teraz," tvrdí Stone.