Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 23. máj 2024Meniny má Želmíra
< sekcia Kultúra

P. Rychlý: Ženská pomsta je prvý film v mojej hereckej kariére

Ilustračné foto Foto: TASR/Štefan Puškáš

S hereckým obsadením filmu sa spájajú dve zaujímavosti.

Bratislava 17. augusta (TASR) - Príbeh troch žien, ktoré spojí rovnaký osud - nevera manželov, prinesie do kín nová česká komédia Ženská pomsta. Filmový manuál pre ženy ako potrestať neverných partnerov nakrútil slovenský režisér Dušan Rapoš. Do úsmevného pohľadu na mužskú krízu stredného veku a oslavu ženskej solidarity obsadil známe tváre. TASR o tom informovala PR manažérka Adriána Čahojová.

Komédia má byť dámskym hereckých koncertom trojice Jana Paulová, Mahulena Bočanová a Eva Vejmělková. Hrajú tri ženy v zrelom veku, ktoré sa náhodou stretnú u psychoterapeuta. Na jednej strane ich rozdeľuje profesia, temperament i povaha, ale spája ich rovnaký problém - nevera manželov, ktorým obetovali desiatky rokov spoločného života. Rovnaké trápenie ich zblíži a zhodnú sa, že lepšia než drahé sedenie u psychoterapeuta a obaľovanie si nervov čokoládou, bude sladká pomsta. Spoja sily a pre svojich neverných manželov pripravia peklo už na zemi.

"Veľmi by som si priala, aby do kina prišli ženy všetkých generácií a pozreli sa spoločne s nami na problém nevery z humorného nadhľadu, pretože lepší než slaný plač, je sladká pomsta. A nepriberiete z nej," avizuje filmovú novinku Eva Vejmělková, ktorá v príbehu stvárnila právničku Sandru. "Budem rada, keď náš príbeh pomôže ženám, ktoré boli, alebo sú v podobnej zložitej situácii a možno ten svoj problém vďaka nám uvidia trochu z nadhľadu," dodala.

"Ja by som do kina pozvala všetky ženy, ktoré boli podvedené svojimi partnermi, pretože nakoniec zistia, že to nie je až taká tragédia a že život môže byť zábavnejší a zaujímavejší i potom," pridala sa Mahulena Bočanová, ktorá stvárňuje filmovú novinárku Monu.

"Je to komédia a je hlavne pre ženy. Je o ženskom priateľstve, ktoré vznikne na základe podobného životného sklamania a ktoré ich dokáže stmeliť ako nič iné," odkazuje herečka Jana Paulová, ktorá si zahrala rolu tlmočnícky Karly.

Tri hlavné úlohy mužských neverníkov si zahrali Miroslav Etzler, ktorý sa predstaví ako podnikateľ, Robert Jašków alias akčný herecký hrdina a Petr Rychlý v úlohe politika.

S hereckým obsadením filmu sa spájajú dve zaujímavosti. Po dlhšom čase uvidíme pred kamerou Evu Vejmělkovú, hviezdu kultovej snímky Fontána pre Zuzanu. "Okrem toho, že sa zhostila roly jednej z troch hlavných postáv, je tiež spoluautorkou scenára, ktorý napísala spoločne s manželom, režisérom Dušanom Rapošom," poznamenala Čahojová k snímke, ktorá je filmovým debutom úspešného komika a moderátora Petra Rychlého. Hoci je dobre známy z televíznych obrazoviek už dlhé roky, až v Ženskej pomste dostal svoju prvú filmovú úlohu. "Režisér Dušan Rapoš je pre mňa anjel. Som veľmi rád, že si ma vybral, pretože on konečne prelomil to, že si môžem zahrať vo filme. Je to prvý film v mojej hereckej kariére," neskrýva radosť z prvej filmovej príležitosti Rychlý.

Popri šestici hlavných hrdinov sa v hereckom obsadení filmu ukážu aj Jakub Kohák, Dana Morávková, Pavel Zedníček, Dominika Myslivcová, Adam Mišík a ďalší.

Ženská pomsta vstúpi do kín 10. septembra.