Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Kultúra

Para odohrá na turné Žiadne slová iba činy

Na archívnej snímke spevák skupiny Para Lasky počas koncertu na 19. ročníku multižánrového festivalu Bažant Pohoda na letisku v Trenčíne vo štvrtok 9. júla 2015. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Na scéne sú 21 rokov, odohrali stovky koncertov a vydali deväť albumov vrátane koncertných záznamov a výberovky k okrúhlemu výročiu.

Bratislava 18. októbra (TASR) – Skupina Para poteší v októbri a novembri fanúšikov v siedmich slovenských mestách. Žiadne slová iba činy je názov turné, ktoré začnú v Žiline (27.10.), pokračovať budú v Prešove (28.10.), Košiciach (29.10.), Trenčíne (3.11.), Banskej Bystrici (4.11.), Púchove (5.11.) a dvakrát budú koncertovať v Bratislave (10. a 11.11).

Na scéne sú 21 rokov, odohrali stovky koncertov a vydali deväť albumov vrátane koncertných záznamov a výberovky k okrúhlemu výročiu. Bratislavská skupina Para má stále chuť tvoriť a vymýšľať nové spolupráce. Dokázala to na festivale Grape 2016 a potvrdiť to chce aj na tomto turné, kde uvedie aj nový dvojsingel Žiadne slová, iba činy/Linda.

Para mala o niečo pohodovejšie leto ako obyčajne, menej festivalov a viac pokoja na skladanie nových pesničiek. Napriek tomu stihla bratislavská formácia odohrať pár koncertov. Kapela okolo speváka Laskyho má rada nadžánrové spolupráce, experimenty a prekračovanie stereotypných predstáv o rockovej kapele. Na väčšine koncertov vystúpia aj ďalší hostia: Vydrapená Bužírka Punk System, Edo Klena & Klenoty, Bad Karma Boy, Saténové ruky aj Sendreiovci. Odznejú staršie hity, ale aj nové skladby z čerstvej dvojsinglovej platne a pripravovaného siedmeho štúdiového albumu. K novej pesničke Linda už predstavila kapela aj videoklip.



Lístky na koncerty sú už v predpredaji v sieti Eventim.

TASR informoval PR manažér Alexander Čerevka.