Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Team s Paľom Haberom zahrá naposledy, sľubujú veľkolepú šou

Foto: TASR/Pavel Neubauer

Habera & Team Final Tour 2012 sa začína koncertom 4. mája v Prievidzi.

Bratislava 27. marca (TASR) - Česko-slovenská pop-rocková legenda, skupina Team s Pavlom Haberom, sa v máji a júni vydáva po štyroch rokoch na svoje posledné spoločné turné.

Fanúšikom sľubuje pri tejto príležitosti jedinečnú a doposiaľ najväčšiu pódiovú šou. Habera & Team Final Tour 2012 sa začína koncertom 4. mája v Prievidzi, deň na to vystúpia v košickej Steel Aréne, ďalšími mestami budú Nitra (11.5.), Brezno (12.5.), Bratislava (7.6.) a Martin (9.6.). TASR informoval PR manažér Michal Očovan.

Samotné pódium s rozmermi 24 x 12 metrov poskytne Teamu dostatočný priestor na poriadnu show. Koncert môžu fanúšikovia pohodlne sledovať aj z väčšej vzdialenosti, pretože sa bude prenášať na veľkoplošnú obrazovku o veľkosti 100 metrov štvorcových.



Zvuk vynikajúcej kvality garantuje systém K1 od L-Acoustics, ktorý používajú najväčšie svetové hviezdy, akými sú Phil Collins či Red Hot Chili Peppers, je to momentálne to najlepšie na trhu. Svetelné efekty budú rovnako vo svetovom štandarde, celú šou bude prevážať sedem kamiónov, čo je v česko-slovenskom meradle úctyhodný počet. Celý štáb, ktorý sa podieľa na príprave a priebehu turné, má takmer 150 členov.

"Po takmer 30 rokoch od vzniku skupiny Team chceme uzavrieť jednu mimoriadnu a úspešnú kapitolu našich hudobných životov a najlepší spôsob je zahrať našim fanúšikom a predviesť sa im v tom najlepšom svetle. Bude to naše najväčšie turné, čo sa týka celej výpravy svetiel, efektov, zvuku a veľkosti pódia - tak, aby to spĺňalo najprísnejšie európske kritériá," uviedol pre médiá frontman kapely Pavol Habera.

Zaujímavým spôsobom sa s Teamom chcú rozlúčiť aj ich fanúšikovia, ktorí pripravujú pre chlapcov z Teamu originálny rozlúčkový TEAMboard. Každý fanúšik Teamu a Pavla Haberu môže do 20. apríla pridať svoje foto na TEAMboard cez webovú stránku teamontour.sk a precestovať tak so skupinou celé turné.