Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Kultúra

Kapele Peter Bič Project sa podaril historický úspech

PETER BIČ PROJECT v Slovinsku Foto: Goran Antley

Na hudobníkov čakalo v Slovinsku 20-tisíc fanúšikov.

Bratislava 5. júna (TASR) - Skupine Peter Bič Project sa podaril historický úspech, keď v Slovinsku na našich hudobníkov čakalo 20.000 fanúšikov. Na festivale v Ľubľani bola kapela Peter Bič Project headlinerom večera.

"Ľudia nás vrelo privítali, dokonca poznali a spievali si s nami naše pesničky. Keď sme začali hrať Hey Now, tak tá masa sa úplne zdvihla. Bolo to výborné, niekedy som mal pocit, že sme doma na Slovensku a že tí ľudia sú naši," opisuje líder kapely Peter Bič. 

Speváčka kapely Dáška Kostovčik si na túto príležitosť pripravila špeciálny styling. Dokonca sa priznala, že mala pred takým veľkým publikom trému. "Mala som sucho v hrdle, ale keď sme vyšli na pódium a videli tých ľudí, ako sa strašne tešili, tak všetko hneď opadlo. Bolo to skvelé a pre nás strašne prekvapujúce. Všetci s nami spievali pieseň Hey now a to tisíc kilometrov od Slovenska. Je to radosť vyjsť na pódium a dostať tú energiu z ľudí. Bolo to úžasné," neskrýva nadšenie speváčka.

Organizátori boli zo slovenskej kapely nadšení. Peter Bič Project boli totiž prvou zahraničnou hviezdou na festivale v Ľubľani. Okrem toho sú jedinou kapelou, ktorá v slovinských rádiách boduje s dvomi singlami naraz. Médiá si na rozhovor s našou úspešnou kapelou museli vyčkať dlhý rad.

"Boli sme naživo vo všetkých slovinských médiách. Novinári mali o nás podrobné informácie, všetko si zistili, bolo veľmi príjemné s nimi robiť rozhovory. Dokonca prišli zo slovinského Playboya. Zažili sme aj vtipné situácie. Počas rozhovorov sme sa rozprávali po slovinsky, po slovensky aj po anglicky," dodáva kapelník. 

Peter Bič Project plánujú koncerty na Balkáne, ponuky dostali nielen zo Slovinska, ale aj zo Srbska a z Chorvátska. "Teraz chystáme spoluprácu so slovinskými kapelami a turné po Slovinsku. Boli sme v Srbsku a Chorvátsku na rozhovoroch a potom nám písali, že nám veľmi ďakujú. Pretože, keď sme tam boli, tak mali skvelú počúvanosť a sledovanosť," doplnil spevák Ivo Bič.

Peter Bič Project vydali v októbri 2012 debutový album Say It Loud, z ktorého je aj aktuálny singel Thinking About You. Úspešná kapela sa už teraz chystá na ďalšie vystúpenia, v lete koncertuje na festivale vo Švédsku. Dokonca vystúpi na festivale Sopoty, ktorý je druhým najväčším festivalom v Európe. TASR informovala Nora Krchňáková, PR manažérka spoločnosti Propaganda House.