Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Kultúra

Peter Nagy odohrá v máji a júni turné po Slovensku

Peter Nagy v sedemnástich rokoch. Foto: Archív Petra Nagya

Po veľkom úspechu troch exkluzívnych koncertov The Best Of 30 rokov vycestuje úspešný autor na turné po celom Slovensku.

Bratislava 4. marca (TASR) - Peter Nagy pokračuje v oslavách 30 rokov pôsobenia na česko-slovenskej hudobnej scéne. Po veľkom úspechu troch exkluzívnych koncertov The Best Of 30 rokov vycestuje úspešný autor na turné po celom Slovensku. Fanúšikovia všetkých generácií si v 11 slovenských mestách zopakujú chvíle pri nestarnúcich hitoch Petra Nagya a skupiny Indigo.

Miestom jeho prvého koncertu bude martinské kino Strojár 18. mája, ďalšími mestami budú Ružomberok (19.5.), Trenčín (20.5.), Žilina (22.5.), Boleráz (23.5.), Zvolen (2.6.), Banská Bystrica (3.6.), Prievidza (4.6.), Piešťany (8.6.), Nitra (9.6.) a Lučenec (10.6.).

„Je to v podstate oslava verných fanúšikov. Nebyť ich priazne nie je čo oslavovať. Ja som človek, ktorý verí v obyčajné piesne. Tie majú silu, lebo prinášajú porozumenie medzi ľuďmi, keď nijak inak, tak aspoň na tú chvíľu, čo trvá koncert. Hudba je stelesnené dobro,“ uviedol pre médiá Peter Nagy.

Po 30 rokoch profesionálneho hrania sa Petrovi Nagyovi podarilo to, po čom túži každý muzikant a skladateľ. Jeho piesne doslova zľudoveli a spievajú si ich ľudia niekoľkých generácií. „Mám radosť, že mám veľmi vnímavé publikum. Prostredníctvom kontaktu s fanúšikmi cez sociálnu sieť ma prekvapilo, ako veľmi vnímajú texty mojich piesní. Pripomenuli mi napríklad moju starú pieseň Zachráňte ľudí pred ľuďmi. Táto kľúčová veta textu je dnes aktuálna snáď najviac,“ dodáva spevák.

Slovenská hudobná legenda zahrá na koncertoch najväčšie hity v nových aranžmánoch. Nestarnúce skladby Sme svoji, Láska je tu s nami, Kristínka iba spí či Poslednýkrát zaručene rozospievajú a roztancujú publikum. K úžasnej atmosfére prispeje aj kapela Indigo.

„Mám kapelu, ktorá hrá dnes rockovejšie a dravšie ako v minulosti. Aj keď sa snažíme, aby sme nesiahali na podstatu starých hitov. Tá je vždy v jednoduchej melódii a v neobvyklej textovej téme. Známe hity teraz hrávame v dlhšej koncertnej verzii a sú trochu prearanžované, aby sa moji muzikanti mohli lepšie predviesť ako umelci. Zahráme to, čo ľudia chcú počuť a čo si prídu s nami zaspievať. Hovorí sa tomu staré pecky,“
spresňuje Peter Nagy.

Ikonu českej a slovenskej hudobnej scény bude na koncertoch sprevádzať skupina Indigo v zostave Mišo Kovalčík - gitarista a kapelník, Luboš Ďurech - basgitarista, Marek Mečiar – klavirista a Jan Lau - bubeník. Peter Nagy patrí medzi najúspešnejších spevákov slovenskej populárnej hudby. Na svojom konte má 16 albumov, ktorých predaj prevýšil dva milióny nosičov.

Vstupenky na koncerty sú k dispozícii v sieti predpredaj.sk. TASR informovala PR manažérka spoločnosti Propaganda House Nora Krchňáková.