Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Kultúra

Už dnes môžete byť PAFF

Foto: PAFF

Na amatérskom filmovom festivale návštevníkov zabaví aj Hudba z Marsu, či Archívny chlapec.

Bratislava 1. apríla (Teraz.sk) – Nezávislé, nízkorozpočtové alebo študentské filmy sa opäť predstavia na Pezinskom amatérskom filmovom festivale (PAFF), ktorý sa dnes začal.

Dvanásty ročník podujatia už tradične ponúkne divákom filmy, ktoré sa vyznačujú svojou originalitou či vtipom. Návštevníci si budú môcť vychutnať filmy nielen od autorov z Pezinka či celého Slovenska, ale aj filmy svetovej produkcie.

Jednou z noviniek tohto roka bude aj úzka spolupráca s partnermi zo susedných krajín. Neodmysliteľnou súčasťou festivalu sú filmové prednášky. Tento rok nebude tiež chýbať výklad od slovenského filmového kritika Petra Konečného na PAFF-e. Návštevníkov by mohli zaujať aj diskusie s autormi premietaných filmov či hudobné koncerty. Dnes folkovým koncertom fanúšikov poteší aj Archívny chlapec.



Jedným z najväčších lákadiel na festivale bude kapela Hudba z Marsu. Vystúpi v sobotu 2. apríla na After Party po festivale.



Na PAFF-e sa okrem filmov môžu návštevníci stretnúť aj s výstavami fotografií, obrazov či príjemnou „chillout“ zónou.

Organizátori si pre návštevníkov opäť pripravili aj súťažné sekcie. Diváci a filmári sa do nich môžu zapojiť zaslaním svojich filmov. Nezáleží na prístroji, ktorým budú filmy točiť. Na víťazov čakajú rôzne zaujímavé, s filmom súvisiace, ceny alebo originálne keramické diela miestneho umelca Andreja Friča.

Prvý deň filmového festivalu PAFF aj tento rok uzavrie folkový koncert a záverečnú atmosféru festivalu si návštevníci môžu vychutnať na rozlúčkovej afterparty.

PAFF potrvá do soboty 2. apríla a koná sa v pezinskom kultúrnom centre. Organizátorom festivalu je občianske združenie OZ Kinečko. Vznikol v roku 2003 ako nápad nadšencov amatérskeho filmu. Viac informácií o festivale sa môžete dozvedieť na stránke www.festivalpaff.sk alebo na sociálnych sieťach.