Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Kultúra

Piotr Rubik vystúpi v Bratislave s dielom Tu es Petrus

Foto: Agentúra AMADEUS , s.r.o.

Koncert žiaka slávneho skladateľa Ennia Morriconeho, na ktorom vystúpi 60 členný symfonický orchester, 55 členný zbor a 6 sólisti, sa uskutoční 26. novembra 2016 na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu.

Bratislava 10. februára (OTS) - Monumentálne dielo fenomenálneho poľského skladateľa a dirigenta Piotra Rubika – Tu es Petrus s textami prozaika Zbigniewa Ksiažeka, bolo skomponované na počesť rodáka, pápeža Jána Pavla II. Texty ako i sprievodné slovo ku každej skladbe je inšpirované básnickou tvorbou Jána Pavla II, jeho meditáciami alebo staťami z Biblie. Zamýšľajú sa nad aktuálnymi problémami ľudstva i jednotlivca v dnešnom svete, poznačenom sebectvom a nepochopením Božej Lásky. Najdôležitejším odkazom celého diela je potreba pokoja vo svete i v každom človeku, tak ako to zdôrazňoval aj sám pápež.

Hlavnou časťou diela Tu es Petrus je 60 členný symfonický orchester. Emócie s koncertu umocní 55 členný zbor a 6 sólisti. Hudba Piotra Rubika skvelo vystihuje posolsvo ukryté v jednotlivých skladbách.

Piotr Rubik je poľský skladateľ symfonickej populárnej hudby pre orchester, film a divadlo. Vyštudoval konzervatórium a neskôr hudobnú akadémiu Fryderyka Chopina vo Varšave. Stal sa členom svetoznámeho orchestra Jeunesses Musicales International. Študoval kompozíciu filmovej hudby v Siene pod vedením slávneho skladateľa Ennia Morriconeho.

Vstupenky v sieti Ticketportal