Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Pivný festival v Belehrade ponúkne do nedele veľa hudby

Ilustračné foto Foto: TASR/AP Photo

Organizátori najväčšieho podujatia svojho druhu v juhovýchodnej Európe očakávajú na festivale, na ktorý je vstup voľný, okolo pol milióna návštevníkov.

Belehrad 14. augusta (TASR) - Belehradský pivný festival, ktorého jubilejný 10. ročník sa dnes začal v srbskej metropole, ponúkne do nedele 19. augusta vystúpenia 49 nielen domácich hudobných skupín, ale aj z kapiel Bosny a Hercegoviny, Chorvátska, Macedónska a Slovinska.

Budú medzi nimi napríklad skupiny Hladno Pivo, Zabranjeno Pusenje, Rambo Amadeus, Playboy i Vampiri, ale aj Plavi Orkestar. Návštevníci sa môžu tešiť aj na renomovaného britského DJ Peta Tonga.

Organizátori najväčšieho podujatia svojho druhu v juhovýchodnej Európe očakávajú na festivale, na ktorý je vstup voľný, okolo pol milióna návštevníkov. Všetci si popri kvalitných hudobných produkciách budú môcť vychutnať i najmenej dve desiatky domácich a zahraničných druhov piva, vrátane mexického.

Veľký dôraz sa na tohtoročnom pivnom festivale kladie na ochranu životného prostredia s cieľom posilniť v radoch predovšetkým mladých návštevníkov ekologické správanie.