Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Kultúra

Ples cestovateľov a priateľov Rotary sa bude niesť v znamení benefície

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Ples sa uskutoční v kongresovej sále mestského divadla v Levoči dňa 6. februára.

Levoča 26. januára (TASR) – Ples cestovateľov a priateľov Rotary, ktorý sa v kongresovej sále mestského divadla v Levoči uskutoční 6. februára, sa bude niesť v znamení benefície. „Minulý rok sa vyzbieralo takmer 2000 eur a tieto finančné prostriedky šli pre Spišskú katolícku charitu na nákup kyslíkových oxygenerátorov, teda prístrojov, ktoré pomáhajú dýchať chronicky chorým ľuďom. Tá ich zapožičiava bezplatne,“ informoval TASR hlavný organizátor plesu František Kornaj.

Tento rok pôjde výťažok zo zbierky počas plesu na úhradu dopravy a pobytu pri mori pre postihnuté deti z regiónu Spiš. Tie takúto možnosť nikdy nemali a výlet bude odmena za vynikajúce výsledky v plnení svojich povinností, ktoré dlhodobo dosahujú. „Výber urobíme po dohode s inštitúciami v regióne a samosprávou,“ dodal Kornaj.

Na tohtoročnom cestovateľskom plese, ktorý je jubilejný pätnásty, sa podľa neho zúčastnia primátori Popradu, Levoče a Spišskej Novej Vsi, ale aj veľvyslanec Talianska na Slovensku Roberto Martini. Práve v talianskom štýle sa bude niesť aj celý ples. „Túto krajinu bude zastupovať nielen gastronómia v podobe špeciálnych ochutnávok, ale aj umelecké vystúpenia. Známe evergreeny zahrá originálna talianska kapela Modale. Okrem toho vystúpi operný spevák Martin Babjak, ale aj mladá mexická klaviristka Gisella Velasquez Herrera, či americký gitarista Caelan Thomas Register,“ vymenúva Kornaj. Program plesu ukončí benefičná dražba priateľov Rotary.