Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Kultúra

Počas nasledujúceho týždňa sa na SR uskutoční Týždeň vedy a technik

Týždeň vedy. Foto: tyzdenvedy.sk

Slávnostné otvorenie Týždňa vedy a techniky sa uskutoční v pondelok na Bojnickej 3 v Bratislave v Zážitkovom centre vedy Aurelium.

Bratislava 6. novembra (TASR) - Prednášky, súťaže, festivaly, workshopy a iné podujatia, čakajú na záujemcov v rámci 13. ročníka Týždňa vedy a techniky na Slovensku. Podujatie sa začne v pondelok 7. novembra a potrvá do nedele 13. novembra. Mottom je "zaži vedu naživo".

Slávnostné otvorenie Týždňa vedy a techniky sa uskutoční v pondelok na Bojnickej 3 v Bratislave v Zážitkovom centre vedy Aurelium. Pri tejto príležitosti bude centrum prvýkrát oficiálne otvorené aj pre verejnosť.

Pre verejnosť sú počas Týždňa vedy a techniky pripravené napríklad prednášky v rámci podujatia Utorok s chémiou, interaktívna výstava Veda netradične spolu s prehliadkou bádateľských projektov študentov stredných škôl v rámci Festivalu vedy a techniky AMAVET. Viac informácií o pripravovaných podujatiach nájdu záujemcovia na www.tyzdenvedy.sk.

Hlavným organizátorom Týždňa vedy a techniky je Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky v spolupráci s Centrom vedecko-technických informácií SR a Národným centrom pre popularizáciu vedy a techniky v spoločnosti.